vineri, iunie 2, 2023
17.6 C
București
spot_img

Siemens România a fost selectată să reabiliteze 14 stații de transformare din Moldova

Reprezentanța companiei Siemens SRL din România va reabilita 14 instalații de tensiune medie din Republica Moldova, în cadrul unui proiect sprijinit de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Compania a fost selectată prin concurs, de către întreprinderea de stat Moldelectrica.

Contractul de reabilitare a celor 14 instalații este cel mai amplu proiect de reabilitare de stații de transformare de medie tensiune realizat de Siemens și urmează să fie finalizat în doi ani de la începerea lucrărilor. Lucrările ar urma să ia startul în al doilea trimestru al anului 2018.

Parteneriatul cu Moldelectrica și faptul că putem contribui la reabilitarea sistemului energetic din Republica Moldova ne onorează. Suntem încrezători că acest proiect este doar un prim pas pentru industria energetică din Republica Moldova”, a menționat Petru Ruşeţ, country division lead energy management în cadrul Siemens România și Republica Moldova.

Directorul general Moldelectrica, Ghennadi Dimov, și-a exprimat certitudinea că Siemens SRL, companie cu o istorie îndelungată în energetică, va face față provocărilor proiectului și va implementa tehnologii performante în Republica Moldova.

Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens colaborează actualmente cu patru fabrici și patru centre de cercetare-dezvoltare pe plan local.

Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat și coordonarea activităților de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Compania are în prezent trei direcții strategice de dezvoltare: electrificare, automatizări și digitalizare.

Autor:Ion Panfil
Foto:Pixabay.com

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole