Chișinău:Câștigătorii concursului ,,Limba noastră-i o comoară”

Date:

Share post:

Se spune că toamna se culeg roadele muncii noastre de peste an. Dar, este evident că putem avea rezultate frumoase și primăvara. Anul 2018 a debutat cu premiile în medicină. Au fost anunțate și premiile pentru proiectele care urmează a fi implementate pe parcursul anului și care, ulterior, desigur, vor da rezultate.  

Ambasada României și-a făcut simțită prezența, la Chișinău, prin participarea la evenimentul de înmânare a premiilor ”Limba noastră-i o comoară”. Prezența Ambasadei Române reprezintă o certitudine în continuarea tradiției, de ani și ani, în ceea ce privește susținerea culturii pe teritoriul Republicii Moldova.

25 de câștigători ai concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a II-a, au fost premiați la 12 aprilie a.c., în cadrul unei gale festive.

Participanții au prezentat peste 300 de eseuri și filme de scurt metraj care evidențiază diverse activități școlare și extrașcolare, având în conținut descrierea unor activități de dezvoltare și promovare a vorbirii corecte în școală și în comunitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ediția din acest an a concursului s-a desfășurat cu tematica ,,Suntem o limbă” și este dedicată poetului Iulian Filip. La concurs au participat elevi ai claselor a I–XII-a, de la instituții de învățământ general, atât cu predare în limba română, cât și cu predare în limbile minorităților naționale.

Câștigătorii au obținut premii în bani: Premiului Mare – 2000 de lei; Premiul I – 1000 de lei; Premiul II – 800 de lei; Premiul III – 500 de lei, dar și diplome din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, seturi de carte și un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a îndemnat pe tineri să nu renunțe la păstrarea și cultivarea limbii române ca expresie a culturii și spiritualității. Totodată, a menționat că prin introducerea modului de „Educație patriotică” fiecare elev, începând cu clasele primare, va cunoaște nu doar cât de frumoasă este „Limba noastră”, precum și cine a compus versurile imnului de stat.

Prezent la eveniment, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță a spus că ”limba română a fost cea care ne-a unit în pofida granițelor”. ,,Astfel de momente ca cel de astăzi, sunt convins că vor reprezenta repere fundamentale pentru câștigătorii concursului de a merge mai departe și de a privi cu încredere către viitor”, a mai menționat diplomatul român.

Donațiile frecvente de carte, restaurarea unor monumente de artă, reconstrucția și dotarea grădinițelor. Și noi, ca reprezentanți ai presei de la București, am donat cărți în limba română bibliotecilor din satele moldovenești. Acestea sunt doar câteva dintre acțiunile României pe teritoriul Republicii Moldova.

Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...