Ieșenii își pot achita și prin SMS taxele pentru actele de identitate

Date:

Share post:

Reprezentanții Direcţiei Locale de Evidenţa Persoanelor Iaşi au anunțat că ieșenii pot plăti şi prin SMS taxa pentru eliberarea Cărţii de identitate. Directorul executiv al Direcţiei Locale de Evidenţa Persoanelor Iaşi, Marius Bodoga, a precizat că ieşenii au posibilitatea de a achita cei 7 lei prin intermediul unui SMS, astfel că nu vor trebui să stea la coadă pentru a achita această taxă.

Astăzi (marţi-n.r) Direcţia Locală de Evidenţa Persoanelor şi-a completat paleta de servicii online puse la dispoziţia cetăţenilor municipiului Iaşi şi nu numai. Dorim, astfel, să oferim o nouă alternativă de plată a taxelor specifice activităţii de stare civilă şi evidenţa persoanelor. Este vorba despre plata prin SMS a contravalorii actului de identitate, respectiv 7 lei Cartea de identitate şi 1 leu Cartea de identitate provizorie. Aceste facilităţi sunt active de astăzi, urmând ca, de pe 1 mai, aceeaşi facilitate să fie introdusă şi pentru taxa facilitare dosar specifică activităţii de stare civilă, eliberarea dosarelor sau oricărui document de stare civilă“, a declarat directorul executiv al Direcţiei Locale de Evidenţa Persoanelor Iaşi.

Taxele pot fi plătite scriind un mesaj la numărul 7530, cu textul IS 7 – pentru plata Cărţii de identitate, IS 1- pentru plata Cărţii de identitate provizorie, IS 12 – pentru taxa procesare dosar, urmat de Codul Numeric Personal (CNP) al solicitantului.

Autor:Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.