Primele ambulanțe noi pentru serviciul AMU au ajuns în țară

Date:

Share post:

Primele 10 ambulanțe au ajuns zilele acestea în R. Moldova, iar până la finele lunii mai urmează să fie livrate și altele 59. Ambulanțele vor fi repartizate în  32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia. 

Unităţile de transport sanitar sunt de producție rusească și corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatura medicală din dotare permite acordarea asistenţei de urgenţă la cel mai înalt nivel.

Aceasta este doar o prima etapă de modernizare a asistenței medicale de urgență prespitalicească. În acest an, Guvernul a alocat 273 mln. lei  pentru achiziționarea a încă 168 de ambulante, 35 unități de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor), se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) din R. Moldova.

Odată cu reînoirea parcului de ambulanțe a asistenței medicale de urgență va creşte capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale  acordate pacienților.

În prezent, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență pentru 3.550.852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii bolnavi, se arată în același comunicat emis spre difuzare redacției noastre.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:MSMPS

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.