marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Premieră: Festivalul Castanilor la Ungheni

Renumit prin parfumul florilor de castani, orașul Ungheni, situat la graniță cu România, va organiza la începutul lunii mai, în premieră, Festivalul castanilor. Cine a fost o dată în acest oraș frumos al Republicii Moldova, cu siguranță, își va dori să revină.

Evenimentul este menit să aducă în atenția publicului originalitatea tradițiilor moldovenești, dar și frumusețea aleii de castani din oraș, care se întinde pe o distanță de aproape trei kilometri, fiind una dintre cele mai lungi alei de castani din Europa.

Festivalul este organizat de Primăria municipiului Ungheni, în parteneriat cu Oficiul Naţional al Viei și Vinului. Organizatorii susțin că aleea, care are circa 40 de ani, a devenit un important obiectiv turistic pentru municipiu, transmite IPN.

Sperăm ca ideea organizării Festivalului Castanilor să fie pe placul unghenenilor și să devină un instrument bun pentru promovarea turismului local, național și internațional, a valorile social-culturale și natura urbană a municipiului Ungheni ”, a declarat Eduard Balan, viceprimarul municipiului Ungheni, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit organizatorilor, festivalul va avea un specific promoțional, reunind diversitatea artelor într-un singur eveniment, cum ar fi: pictura, fotografia, meșteșugăritul, muzica, dansul și gastronomia. În cadrul festivalului va fi amenajat ”un orășel al tradițiilor”, unde vor fi expuse lucrări de artizanat ale meșterilor populari din Republica Moldova și din România.

În cadrul festivalului vor fi amenajate și alte zone pe interese: zona copiilor, zona artelor, zonă pentru ședințe foto. Pentru amatorii de sport, va fi amenajată o zonă cu această tematică, unde se va desfășura și o competiție de atletism. De la festival nu va lipsi zona gastronomică, unde vor fi prezentate bucatele tradiționale, dar și gustări din castan.

Autor: Nicolae Gorohovschi
Foto: pixabay.com

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole