Primele ambulanțe noi pentru serviciul AMU au ajuns în țară

Date:

Share post:

Primele 10 ambulanțe au ajuns zilele acestea în R. Moldova, iar până la finele lunii mai urmează să fie livrate și altele 59. Ambulanțele vor fi repartizate în  32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia. 

Unităţile de transport sanitar sunt de producție rusească și corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatura medicală din dotare permite acordarea asistenţei de urgenţă la cel mai înalt nivel.

Aceasta este doar o prima etapă de modernizare a asistenței medicale de urgență prespitalicească. În acest an, Guvernul a alocat 273 mln. lei  pentru achiziționarea a încă 168 de ambulante, 35 unități de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor), se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) din R. Moldova.

Odată cu reînoirea parcului de ambulanțe a asistenței medicale de urgență va creşte capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale  acordate pacienților.

În prezent, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență pentru 3.550.852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii bolnavi, se arată în același comunicat emis spre difuzare redacției noastre.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:MSMPS

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.