Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către acesta a președinției Consiliului UE

Date:

Share post:

Prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, au avut o întrevedere oficială, la 14 iunie a.c. Cu această ocazie, premierul Pavel Filip, a subliniat că Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către acesta a președinției Consiliului Uniunii Europene, în al doilea semestrul al anului 2019, pentru oferirea unei perspective mai clare în relațiile cu UE.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală, relația R. Moldova cu Uniunea Europeană, modul de derulare a reformelor din R. Moldova și aspect privind securitatea în regiune.

Premierul Pavel Filip și-a exprimat dorința de aprofundare a relațiilor bilaterale între cele două state, ținând cont de obiectivele europene comune. Prim-ministrul Republicii Moldova a vorbit, totodată, despre principalele reforme implementate până în prezent, accentuând că activitatea Executivului de la Chișinău are la bază Acordul de Asociere cu UE și obiectivul principal este asigurarea ireversibilității parcursului european.

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei a felicitat Executivul pentru amplul proces de reforme pe care îl derulează. „Nu sunt schimbări uşoare, se lucrează mult pentru a oferi stabilitate și predictibilitate, ceea ce într-un final va crea condiții mai avantajoase și pentru investitorii străini”, a spus Timo Soini.

În altă ordine de idei, interlocutorii s-au referit la ultimele evoluții pe dimensiunea transnistreană. Șeful Executivului a apreciat drept semnificativ sprijinul oferit de Finlanda în reglementarea conflictului transnistrean, precizează un comunicat media.

                                                                              Ligia Beatrice Vasilescu

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.