Aspecte ale securității regionale, discutate de Pavel Filip și conducerea Comisiei Helsinki a SUA

Date:

Share post:

Aspecte privind securitatea regională au fost discutate, la Washington, de premierul Pavel Filip și conducerea Comisiei SUA pentru Securitate şi Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), senatorul Roger Wicker și congresmanul Chris Smith.

În cadrul dialogului, prim-ministrul a exprimat recunoștință pentru susținerea oferită Republicii Moldova în ceea ce privește integritatea teritorială a țării. În context, a fost remarcată importanţa rezoluţiei prin care Congresul SUA susține Republica Moldova, Ucraina și Georgia în efortul de integritate teritorială și suveranitate politică.

În context, Pavel Filip a relevat impactul semnificativ al susținerii de către SUA a reformelor structurale și a proceselor democratice în Republica Moldova, menționând că implementarea Acordului de Asociere rămâne a fi prioritatea majoră a Executivului.

Tot ce am făcut în ultimii 2 ani sunt reforme fundamentale, dar rezultatele urmează să fie resimțite în timp. Avem nevoie mai mult ca oricând de suportul SUA pentru a continua reformele începute”, a spus Pavel Filip.

Oficiali americani au apreciat efortul autorităților de la Chișinău de aliniere la cele mai bune practici internaționale în materie de luptă cu corupția, apărare și securitate.

Comisia Helsinki a SUA monitorizează implementarea convenţiilor semnate la Helsinki în 1975 şi este alcătuită din câte nouă membri ai ambelor camere ale legislativului american, precum şi de câte un reprezentant al Departamentul de Stat, al Apărării şi al Comerţului.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?