Comisia Interguvernamentală Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană

Date:

Share post:

Luni, 25 iunie, s-a desfăşurat, la București, cea de-a cincea sesiune a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană, coprezidată de către Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană al Republicii Moldova şi Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României.

Comisia mixtă reprezintă unul din instrumentele cheie care materializează în practică obiectivele Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și România pentru integrarea europeană, facilitând acordarea asistenţei, oferirea expertizei şi împărtăşirea experienţei şi bunelor practici cu Republica Moldova în implementarea regulamentelor şi standardelor UE. Ediţia actuală a reuniunii Comisiei a întrunit oficiali de rang înalt din câte 14 instituţii din Republica Moldova şi România. Pe lângă domeniile tradiţionale incluse pe agenda Comisiei, cum ar fi: armonizare legislativă, afaceri interne, justiţie, procuratură, instruirea magistraţilor, cooperarea dintre consiliile judiciare, integritate, combaterea discriminării, cooperarea regională, agricultură, domeniul sanitar veterinar şi siguranţa alimentelor, au fost discutate aspecte ale cooperării bilaterale pe parcursul preşedinţiei României la Consiliul UE, precum şi aprofundarea cooperării transfrontaliere prin promovarea unor proiecte noi conexe priorităţilor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Priorităţile convenite în cadrul grupurilor de lucru sectoriale din componenţa Comisiei se vor axa pe atingerea a cât mai multor rezultate în beneficiul cetăţenilor şi pe sprijinirea eforturilor de promovare a agendei de transformare a Republicii Moldova. Totodată, pe lângă promovarea unor acţiuni direcţionate spre consolidarea capacităţilor instituţiilor din Republica Moldova în implementarea Acordului de Asociere RM-UE şi asigurarea armonizării legislaţiei naţionale la acquis-ul UE, o atenţie sporită va fi acordată asigurării mecanismelor de implementare a standardelor UE transpuse şi comunicării beneficiilor în rândul cetăţenilor.

Următoarea sesiune a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană urmează să se desfăşoare la Chişinău.

Autor: Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.