Toate taberele de copii din Republica Moldova sunt verificate

Date:

Share post:

Intoxicația în masă de la o tabără de copii din orașul Taraclia a determinat Guvernul de la Chișinău să ia măsuri urgente. Astfel, prim-ministrul Pavel Filip a dispus crearea unui grup de lucru, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care ar urma să stabilească circumstanțele care au determinat apariția cazurilor de intoxicație, dar și persoanele responsabile.

De asemenea, grupul de lucru urmează să verifice toate taberele de odihnă pentru copii, pentru a nu admite cazuri similare. Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai Agenției Naționale Sănătate Publică, ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului General de Poliție.

Între timp, tabăra, unde se odihneau 98 de copii, a fost închisă, toți copiii fiind trimiși acasă.

În urma verificărilor preliminare, specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au depistat că tabăra funcționa fără autorizația sanitară. De asemenea, experții au identificat mai multe abateri de la normele sanitar-epidemiologice, între care: calitatea necorespunzătoare a apei, lipsa condițiilor necesare pentru igienă, dar și faptul că nu toți angajații au susținut examenul medical profilactic.

Totodată, în cursul pregătirilor pentru sezonul estival 2018, Centrul Sănătate Publică Cahul a desfășurat instruiri tematice cu directorii de tabere, de la care a lipsit însă administrația taberei.

În perioada 23-25 iunie curent, s-au înregistrat peste 30 de cazuri de intoxicație la copiii din tabără. Supravegherea epidemiologică a focarului continuă.

Autor:Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.