marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Aspecte ale securității regionale, discutate de Pavel Filip și conducerea Comisiei Helsinki a SUA

Aspecte privind securitatea regională au fost discutate, la Washington, de premierul Pavel Filip și conducerea Comisiei SUA pentru Securitate şi Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), senatorul Roger Wicker și congresmanul Chris Smith.

În cadrul dialogului, prim-ministrul a exprimat recunoștință pentru susținerea oferită Republicii Moldova în ceea ce privește integritatea teritorială a țării. În context, a fost remarcată importanţa rezoluţiei prin care Congresul SUA susține Republica Moldova, Ucraina și Georgia în efortul de integritate teritorială și suveranitate politică.

În context, Pavel Filip a relevat impactul semnificativ al susținerii de către SUA a reformelor structurale și a proceselor democratice în Republica Moldova, menționând că implementarea Acordului de Asociere rămâne a fi prioritatea majoră a Executivului.

Tot ce am făcut în ultimii 2 ani sunt reforme fundamentale, dar rezultatele urmează să fie resimțite în timp. Avem nevoie mai mult ca oricând de suportul SUA pentru a continua reformele începute”, a spus Pavel Filip.

Oficiali americani au apreciat efortul autorităților de la Chișinău de aliniere la cele mai bune practici internaționale în materie de luptă cu corupția, apărare și securitate.

Comisia Helsinki a SUA monitorizează implementarea convenţiilor semnate la Helsinki în 1975 şi este alcătuită din câte nouă membri ai ambelor camere ale legislativului american, precum şi de câte un reprezentant al Departamentul de Stat, al Apărării şi al Comerţului.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole