Beneficii crescute pentru persoanele cu dizabilități severe

Date:

Share post:

De la 1 septembrie curent, persoanele cu dizabilități severe din copilărie și cele cu dizabilități severe nevăzătoare, care beneficiază de serviciul de îngrijire socială la domiciliu, vor primi din partea statului și alocația pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere, în valoare de 820 de lei lunar. Guvernul de la Chișinău a aprobat avizul la proiectul de lege elaborat în acest sens.

Măsura are scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități severe, prin asigurarea atât a dreptului la serviciul de îngrijire socială la domiciliu de care aceștia beneficiază în prezent, cât și a alocației sus-menționate.

Alocaţia pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere va reprezenta o sursă adițională de venit pentru beneficiari, oferindu-le posibilitatea să-și acopere cheltuielile curente și să suplinească activităţile de îngrijire.

Cheltuielile pentru acordarea alocațiilor celor 268 de beneficiari actuali constituie circa 879 mii de lei și vor fi acoperite din contul și în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, prevăzută pe anul 2018.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?