Situația săptămânală pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor

Date:

Share post:

În perioada 06 – 12 august curent, în scopul asigurării controlului legalității șederii străinilor pe teritoriul Republicii Moldova, ofițerii Biroului migrație și azil au realizat mai multe activități, fiind documentate 43 de cazuri:

  • 22 străini din Federația Rusă, Ucraina, Turcia, România, Italia, Suedia, Ungaria, Tadjikistan și Uzbekistan au fost cercetați contravențional pentru încălcarea regulilor de ședere în Republica Moldova, iar 8 străini din Tadjikistan și Ucraina – pentru încălcarea regulilor de plasare în câmpul muncii;
  • în privința a 4 străini din Ucraina, Federația Rusă și Lituania au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească teritoriul țării;
  • au fost emise 4 decizii de revocare a dreptului de ședere pe teritoriul țării în privința străinilor din Lituania, Iordania și România pentru faptul că nu mai întrunesc condițiile de prelungire a dreptului de ședere, ori nu mai respectă scopul pentru care le-a fost acordat acest drept.

Totodată, 4 străini din Ucraina și Federația Rusă au primit interdicții de intrare în Republica Moldova, iar 1 străin din Cehia a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul țării.

Sesizează o ședere ilegală a străinilor pe teritoriul țării la numerele de telefon:

spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.