O nouă platformă de interacțiune pentru actorii de tineret din Republica Moldova

Date:

Share post:

Joi, opt noiembrie 2018,  în contextul Zilei Naționale a Tineretului, marcată anual în a doua duminică a lunii noiembrie, la Chișinău s-a desfășurat Conferința națională ,,Politici și servicii de tineret pentru fiecare tânăr din Moldova”. 

Conferința a reprezentat o platformă interactivă de interacțiune pentru actorii de tineret din Republica Moldova.

În cadrul panelurilor de discuții au fost abordate mai multe subiecte:

  • facilitarea dialogului între tineri și autoritățile publice
  • implicarea tinerilor la nivel local
  • rolul și angajamentele Administrației Publice Locale și a Centrelor de Tineret în consolidarea sectorului

Totodată, au fost analizate politicile și serviciile de tineret actuale, fiind trasate principalele direcții de dezvoltare a domeniului în contextul programelor și strategiilor naționale aprobate.

Participanții prezenți la eveniment au fost: secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja; coordonatorul rezident al oficiului ONU în Moldova, Dafina Gercheva; reprezentantul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova, Rita Columbia; tineri; specialiști de tineret; reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai partenerilor de dezvoltare și ai societății civile.

Radu Rebeja a vorbit despre principalele politici și programe guvernamentale destinate tinerilor, printre care:

  • Prima casă
  • Programul „Start pentru tineri: о аfасеrе durаbilă la tine acasă
  • Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret
  • Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret
  • Programul Naţional de asistenţă pentru consolidarea şi dezvoltarea Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor
  • Programul ,,Capitala Tineretului”; majorarea indemnizației pentru susținerea cadrelor didactice tinere în primii trei ani de activitate până la 120 mii lei.

Menționăm că conferința a fost organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și UNFPA Moldova, în colaborare cu organizația ,,Terre des hommes Moldova”.

Tinerii reprezintă peste 1/3 din populația Republicii Moldova, iar aportul lor la dezvoltarea societății este unul remarcabil și indispensabil, autoritățile statului vor depune în continuare eforturi pentru promovarea și susținerea tinerilor.

Foto: mecc.gov.md

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.