Agenția Servicii Publice, prima instituție din țară acreditată cu certificat anti-mită

Date:

Share post:

Agenția Servicii Publice este prima instituție din Republica Moldova acreditată cu certificat anti-mită internațional ISO 37001. Acesta a fost eliberat în urma controalelor instituțiilor internaționale care au constatat că ASP implementează politici care exclud posibilitatea de mituire. Joi, ASP a inaugurat cel de-al 35-lea Centru multifuncțional în orașul Drochia.

Cu această ocazie, premierul Pavel Filip a subliniat că este important să excludem orice posibilitate de mituire , iar modernizarea serviciilor publice și crearea confortului pentru cetățeni rămâne o prioritate de bază a Guvernului.„Instituțiile au toate informațiile necesare și nu trebuie să transformăm cetățenii noștri în poștași, să-i punem în aceste situații absolut neconfortabile pentru ei. O să vedeți că oamenii economisesc bani și timp pentru că nu mai trebuie să meargă la mai multe instituții, să ia un certificat de la una și să-l ducă la alta”, a spus Pavel Filip.

Deschiderea Centrelor multifuncționale a generat economii pentru mediul de afaceri și pentru cetățeni –  spre exemplu, în urma anulării obligativității de a obține cazierul judiciar, oamenii au economisit peste 200 de mii de lei. „Sunt absolut sigur că noi vom realiza acest obiectiv ambițios pe care îl avem, ca până în anul 2020 cetățenii Republicii Moldova să nu mai aibă nevoie de certificate, ci doar de buletinul de identitate”, a conchis premierul.

Centrul din Drochia va presta servicii publice conform principiului ghișeului unic pentru peste 75 mii de locuitori din raion. O noutate pentru oamenii de afaceri din regiune este posibilitatea de a-și înregistra întreprinderea la Drochia și a primi acte permisive , fără a se deplasa la Chișinău sau Bălți. De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să se înregistreze în rând de pe telefonul mobil și să obțină un tichet virtual, care este acum în regim de testare. Totodată, rândurile vor fi fluidizate cu ajutorul unui serviciu nou – concierge care va permite monitorizarea virtuală a fluxului de persoane.

În total, în țară vor fi deschise 38 de Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, 35 în raioane și trei – în capitală.

Autor: Sofia Filip
Foto: ASP

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.