BNM încurajează femeile de afaceri din Republica Moldova

Date:

Share post:

Marți,  27 noiembrie 2018, Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Cristina Harea, a participat la conferința „Inovații care transformă businessul”, organizată la Chișinău. Prin intermediul acestei conferințe, femeile de afaceri din R. Moldova au fost informate în domeniul dezvoltării unei culturi a inovațiilor în business.

Și așa cum, femeile de obicei, sunt mai rezervate în accesarea creditelor, au o disciplină de plată mai bună decât bărbații.

Noul cadru de reglementare în sistemul bancar și sistemul de plăți, armonizat la legislația europeană, este de fapt unul mai avantajos pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru persoane fizice, inclusiv antreprenori individuali. Astfel, încurajez femeile antreprenoare să fie mai îndrăznețe în a solicita și a accesa de la bănci produsele financiare de care au nevoie, iar băncile să fie mai hotărâte în a răspunde solicitărilor femeilor antreprenoare”, a declarat viceguvernatorul băncii centrale Cristina Harea.

De asemenea, s-a menționat despre importanța finanțării întreprinderilor mici și mijlocii și a antreprenorilor individuali, dar și despre utilizarea unor inovații și instrumente de plată noi, precum plățile prin internet și cele mobile etc.

Conferința a fost organizată de Echipa Consultanță pentru Micul Business BERD Moldova și alți parteneri internaționali, în cadrul inițiativei  Ziua inovației pentru femei în afaceri.

Stela Rusnac

Foto: BNM

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.