sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Aplicație online prin care moldovenii vor afla strarea drumurilor

Moldovenii vor fi informați despre starea drumurilor pe timp de iarnă în regim online.  În acest sens, urmează a fi lansată o aplicație online prin care cetățenii vor fi informați despre condițiile de circulație pe drumurile naționale, dar și vor putea vedea cine din administrația publică locală sau centrală este responsabil pentru fiecare regiune.

În același timp, va rămâne activ 24/24 Centrul de monitorizare, care în acest an șia început activitatea la data de 17 noiembrie. De aici vor fi gestionate lucrările de deszăpezire, dar și activitatea serviciilor specializate. Pentru a asigura o mai bună monitorizare a utilajelor rutiere antrenate în curățarea drumurilor, prim-ministrul a propus dotarea tuturor unităților cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS).

De asemenea, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație, urmează a fi aplicat Ghidul privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă. Acesta prevede modalitatea de interacțiune dintre instituțiile responsabile și autoritățile publice în cazul anunțării codurilor meteorologice.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole