BNM încurajează femeile de afaceri din Republica Moldova

Date:

Share post:

Marți,  27 noiembrie 2018, Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Cristina Harea, a participat la conferința „Inovații care transformă businessul”, organizată la Chișinău. Prin intermediul acestei conferințe, femeile de afaceri din R. Moldova au fost informate în domeniul dezvoltării unei culturi a inovațiilor în business.

Și așa cum, femeile de obicei, sunt mai rezervate în accesarea creditelor, au o disciplină de plată mai bună decât bărbații.

Noul cadru de reglementare în sistemul bancar și sistemul de plăți, armonizat la legislația europeană, este de fapt unul mai avantajos pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru persoane fizice, inclusiv antreprenori individuali. Astfel, încurajez femeile antreprenoare să fie mai îndrăznețe în a solicita și a accesa de la bănci produsele financiare de care au nevoie, iar băncile să fie mai hotărâte în a răspunde solicitărilor femeilor antreprenoare”, a declarat viceguvernatorul băncii centrale Cristina Harea.

De asemenea, s-a menționat despre importanța finanțării întreprinderilor mici și mijlocii și a antreprenorilor individuali, dar și despre utilizarea unor inovații și instrumente de plată noi, precum plățile prin internet și cele mobile etc.

Conferința a fost organizată de Echipa Consultanță pentru Micul Business BERD Moldova și alți parteneri internaționali, în cadrul inițiativei  Ziua inovației pentru femei în afaceri.

Stela Rusnac

Foto: BNM

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.