duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

BNM încurajează femeile de afaceri din Republica Moldova

Marți,  27 noiembrie 2018, Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Cristina Harea, a participat la conferința „Inovații care transformă businessul”, organizată la Chișinău. Prin intermediul acestei conferințe, femeile de afaceri din R. Moldova au fost informate în domeniul dezvoltării unei culturi a inovațiilor în business.

Și așa cum, femeile de obicei, sunt mai rezervate în accesarea creditelor, au o disciplină de plată mai bună decât bărbații.

Noul cadru de reglementare în sistemul bancar și sistemul de plăți, armonizat la legislația europeană, este de fapt unul mai avantajos pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru persoane fizice, inclusiv antreprenori individuali. Astfel, încurajez femeile antreprenoare să fie mai îndrăznețe în a solicita și a accesa de la bănci produsele financiare de care au nevoie, iar băncile să fie mai hotărâte în a răspunde solicitărilor femeilor antreprenoare”, a declarat viceguvernatorul băncii centrale Cristina Harea.

De asemenea, s-a menționat despre importanța finanțării întreprinderilor mici și mijlocii și a antreprenorilor individuali, dar și despre utilizarea unor inovații și instrumente de plată noi, precum plățile prin internet și cele mobile etc.

Conferința a fost organizată de Echipa Consultanță pentru Micul Business BERD Moldova și alți parteneri internaționali, în cadrul inițiativei  Ziua inovației pentru femei în afaceri.

Stela Rusnac

Foto: BNM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole