Majorarea salariilor pentru bugetarii din toate domeniile  

Date:

Share post:

Miercuri, 12 decembrie, 2018 Guvernul Republicii Moldova a elaborat și a promovat legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Conform implementării recente a reformei, nici un angajat din sectorul bugetar nu va avea un salariu mai mic de minimum de existență de 2000 MDL.

Astfel, au fost elaborate o serie de regulamente privind modul de determinare a perioadei de vechime în muncă pentru stabilirea treptelor de salarizare, a sporului de performanță, a salariului pe oră, dar și cel mediu lunar pentru angajații în sectorul bugetar.

Prin urmare, stagiul de muncă pentru stabilirea treptelor de salarizare va fi determinat în funcție de categoriile de angajați în sectorul bugetar: funcționari publici, cadre didactice, personal medical, serviciu diplomatic, angajați cu statut special în sistemele de apărare și de ordine public.

Diferența dintre prima scară de salarizare și ultima va fi de doar 15 trepte și nu de 33, cum este în prezent. Salariile vor fi majorate pentru bugetarii din toate domeniile, inclusiv educaţie, sănătate și asistenţă socială.

A fost prevăzut și modul de calculare a salariului mediu lunar până la aplicarea legii salarizării, a plăților compensatorii și a diferenței de salariu, în condițiile în care după aplicarea reformei – unii angajați vor primi un salariu lunar mai mic decât anterior. Aceste plăți vor fi recalculate proporțional timpului efectiv lucrat.

Costul implementării proiectului pentru anii 2019-2021 este de 3,9 miliarde de lei.

Foto: Pinterest

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?