Centrul America House Chișinău, mai aproape de cetățenii SUA

Date:

Share post:

Joi, 13 decembrie 2018, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, împreună cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova,  E.S. Dereck J. Hogan au inaugurat noul Centru America House Chișinău. Scopul esențial fiind promovarea dialogului deschis și schimbul intercultural între cetățenii Republicii Moldova și cei ai SUA.

America House Chișinău este parte a unei rețele globale de centre americane, în cadrul cărora vizitatorii pot participa la diverse programe interactive, culturale și educative și afla informații despre istoria, cultura și valorile SUA sau despre studiile în această țară. De asemenea, activitățile organizate în aceste locații le oferă vizitatorilor, în mare parte copii și tineri, oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare in limba engleză, dar și accesul la o mulțime de resurse folositoare în această limbă: cărți, filme artistice, documentare, jocuri de societate etc.

În alocuțiunea sa, ministrul Monica Babuc a declarat că deschiderea centrului va consolida şi mai mult relaţiile culturale dintre cele două state, care pot fi un model și pentru alte țări și popoare. Totodată, oficialul a apreciat înalt colaborarea până în prezent şi susţinerea din partea SUA, prin intermediul Ambasadei americane la Chișinău, a programului USAID și a Fondului Ambasadorilor pentru Conservare Culturală, a mai multor proiecte culturale.

Foto: MECC

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.