Cinci personalități din Republica Moldova au fost decorate de Președinția României

Date:

Share post:

Într-un cadru solemn, la Ambasada României din Chișinău, cinci personalități ale Republicii Moldova au fost decorate vineri de președintele Klaus Iohannis, prin intermediul Excelenței Sale ambasadorul Daniel Ioniță.

Este vorba despre Ordinul ”meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria C ”Artele plastice”, pentru pictorul Ghenadie Jalbă, președinte al Uniunii Artisticilor Plastici și Eleonora Romanescu, pictor.

Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Ofițer Categoria A ”Literatura” a fost oferit Anei Bantoș, critic și istoric literar. ”Meritul Cultural”, de asemenea în grad de ofițer, dar categoria D, l-a primit Ninela Caranfil, artistă emerită a Republicii Moldova.

Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A ”Literatura”, a fost decernat Mariei Pilchin, cercetător științific la Academia de Științe și lector la Catedra de Literatură Universală, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea de Stat a Moldovei.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția importantă pe care o are la promovarea continuă a limbii române, a culturii și tradițiilor românești, precum și pentru promovarea valorilor europene în Republica Moldova, Președintele României a oferit Ordinul ”Meritul pentru Învățământ”, în grad de Ofițer, domnului Boris Volosatîi, director al Liceului Româno-Francez ”Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Ordinea Zilei, prezentă la eveniment, a citit pe chipul celor prezenți emoții de nedescris. Pentru ei, aceste recunoașteri ale muncii depuse de-a lungul anilor, materializate în Ordine de Merit, au reprezentat cel mai frumos dar de la Moș Crăciun.

Autor: Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.