Control comun moldo-ucrainean în punctul „Palanca-Mayaki-Udobnoie”

Date:

Share post:

Persoanele care vor traversa frontiera moldo-ucraineană prin punctul de trecere a frontierei  „Palanca-Mayaki-Udobnoie” vor fi supuse unui singur control, iar timpul de așteptare în vamă se va reduce considerabil.

Premierul Pavel Filip şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, au participat, săptămâna trecută, la inaugurarea noului punct comun de trecere.

În premieră, la Palanca a fost construit un post de control pietonal pentru oamenii care au terenuri agricole după şoseaua Odesa-Reni. Prin acest post, frontiera va putea fi traversată pe jos sau cu bicicleta.

Noul punct de trecere a fost construit în cadrul unui proiect implementat de PNUD Moldova, în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova.

Actualmente, controlul comun este aplicat în șase puncte de trecere: „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmențî”, „BriceniRossoșanî”, „Giurgiulești-Reni”, „Cuciurgan-Pervomaisc” și  „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.