Momente inedite din istoria Parlamentului de la Chișinău

Date:

Share post:

O colecție impresionantă de imagini istorice inedite a fost transmisă Parlamentului din arhiva Agenției Informaționale de Stat ”Moldpres” și a Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania ”Teleradio – Moldova”. Imaginile sunt accesibile pentru publicul larg pe conturile de flickr și youtube ale Parlamentului.

Imaginile documentează evenimentele din istoria Parlamentului Republicii Moldova. Este vorba despre constituirea primului Parlament democratic, la 23 mai 1991, semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova, adoptarea Constituției și a simbolurilor de stat, precum și atmosfera din Legislativ în perioada 1993-2011.

Inițiativa de creare a arhivei Parlamentului aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu, care a făcut, anul trecut, demersuri către Agenția Informațională de Stat ”Moldpres”, Instituția Publică Națională a Audiovizualului Compania ”Teleradio – Moldova”, precum și Arhiva Națională a Republicii Moldova și Arhivele Naționale ale României.

În următoarea perioadă, o serie de documente istorice legate de activitatea Sfatului Țării și a Sovietului Suprem al RSSM urmează să fie recepționate de la Arhiva Națională a Republicii Moldova și Arhivele Naționale ale României.

Autor: Sofia Filip
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.