Pompierii au instalat detectoare de fum în mai multe localități

Date:

Share post:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxid de carbon cu genericul “O casă protejată –o viață salvată”.

În aceste zile mai mulți oameni în etate invalizi, familii cu mulți copii au beneficiat de detectoare de fum. Pompierii au vizitat localitatea Ciorescu și Goian din mun. Chișinău unde peste 30 de familii s-au ales cu instalații de detectare a fumului toxic emanat de la surse defecte de încălzire. Angajații IGSU au vorbit cu oamenii și le-au explicat importanța respectării regulilor antiincendiare. Mai mult, pompierii au demonstrat eficacitatea detectoarelor în locuințe. Detectoare de fum au fost instalate și în alte 79 gospodării particulare din raioanele Rezina, Edineț, Dubăsari, Glodeni și Anenii Noi. Aici, pompierii au instruit peste 200 de persoane, vorbindu-le despre riscurile utilizării sobelor defecte, dar și despre importanța semnalizării instalațiilor în caz de emanare a monoxidului de carbon. Salvatorii au îndemnat cetățenii să fie foarte prudenți la utilizarea surselor de încălzire, în special în timpul rece a anului. În cel mai scurt timp este preconizată montarea detectoarelor în alte 4 localități din raioanele Edineț și Anenii Noi Campania “O casă protejată – o viață salvată” lansată de IGSU  în anul 2018 a reușit să salveze zeci de vieți omenești. Potrivit datelor Inspectoratului, cel puțin în cinci familii a fost evitat riscul producerii tragediilor odată cu declanșarea instalațiilor montate de pompieri. De la lansarea programului, 4831 de familii din țara noastră au beneficiat de detectoare de fum.

Panfil Ion
Foto: IGSU

spot_img

Articole asemănătoare

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când?

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când? La acerastă întrebare răspundem în cele ce urmează.

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Video

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Aceasta este subiectul despre care vorbim azi, la Infoanunț.

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Foto

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film.

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de … Foto

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de ... Cine, unde și mai ales când, în cele ce urmează.