Punctul Palanca este deschis pentru toate categoriile de transport

Date:

Share post:

Începând din această săptămână, toate categoriile de vehicule pot traversa punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca, unica condiție este ca mașinile să nu transporte produse alcoolice, din tutun și mărfuri supuse controlului veterinar și fito-sanitar. Până acum, circulația era permisă doar pentru vehiculele cu masa de până la 3,5 tone și o capacitate de până la 22 de locuri.

Punctul comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene a fost inaugurat la 28 decembrie 2018, în prezența premierului Pavel Filip și a președintelui Ucrainei, Petro Poroşenko.

Premierul Executivului de la Chișinău a menționat că avantajele controlului comun sunt deja resimțite de fiecare persoană care traversează frontiera – cetățenii nu mai stau ore în șir la coadă, iar infrastructura modernă ne apropie de țările europene. „Este al șaselea punct de control comun și un exemplu când Republica Moldova are posibilitatea să controleze frontiera pe segmentul central”, a spus Pavel Filip.

Postul de la Palanca a fost construit în cadrul unui proiect implementat de PNUD Moldova,  în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost alocate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane de euro a fost contribuția Guvernului Republicii Moldova.

Actualmente, controlul comun este aplicat în șase puncte de trecere a frontierei de stat: „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmențî”, „Briceni-Rossoșanî”, „Giurgiulești-Reni”, „Cuciurgan-Pervomaisc” și  „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.