Punctul Palanca este deschis pentru toate categoriile de transport

Date:

Share post:

Începând din această săptămână, toate categoriile de vehicule pot traversa punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca, unica condiție este ca mașinile să nu transporte produse alcoolice, din tutun și mărfuri supuse controlului veterinar și fito-sanitar. Până acum, circulația era permisă doar pentru vehiculele cu masa de până la 3,5 tone și o capacitate de până la 22 de locuri.

Punctul comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene a fost inaugurat la 28 decembrie 2018, în prezența premierului Pavel Filip și a președintelui Ucrainei, Petro Poroşenko.

Premierul Executivului de la Chișinău a menționat că avantajele controlului comun sunt deja resimțite de fiecare persoană care traversează frontiera – cetățenii nu mai stau ore în șir la coadă, iar infrastructura modernă ne apropie de țările europene. „Este al șaselea punct de control comun și un exemplu când Republica Moldova are posibilitatea să controleze frontiera pe segmentul central”, a spus Pavel Filip.

Postul de la Palanca a fost construit în cadrul unui proiect implementat de PNUD Moldova,  în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost alocate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane de euro a fost contribuția Guvernului Republicii Moldova.

Actualmente, controlul comun este aplicat în șase puncte de trecere a frontierei de stat: „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmențî”, „Briceni-Rossoșanî”, „Giurgiulești-Reni”, „Cuciurgan-Pervomaisc” și  „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.