Pompierii au instalat detectoare de fum în mai multe localități

Date:

Share post:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxid de carbon cu genericul “O casă protejată –o viață salvată”.

În aceste zile mai mulți oameni în etate invalizi, familii cu mulți copii au beneficiat de detectoare de fum. Pompierii au vizitat localitatea Ciorescu și Goian din mun. Chișinău unde peste 30 de familii s-au ales cu instalații de detectare a fumului toxic emanat de la surse defecte de încălzire. Angajații IGSU au vorbit cu oamenii și le-au explicat importanța respectării regulilor antiincendiare. Mai mult, pompierii au demonstrat eficacitatea detectoarelor în locuințe. Detectoare de fum au fost instalate și în alte 79 gospodării particulare din raioanele Rezina, Edineț, Dubăsari, Glodeni și Anenii Noi. Aici, pompierii au instruit peste 200 de persoane, vorbindu-le despre riscurile utilizării sobelor defecte, dar și despre importanța semnalizării instalațiilor în caz de emanare a monoxidului de carbon. Salvatorii au îndemnat cetățenii să fie foarte prudenți la utilizarea surselor de încălzire, în special în timpul rece a anului. În cel mai scurt timp este preconizată montarea detectoarelor în alte 4 localități din raioanele Edineț și Anenii Noi Campania “O casă protejată – o viață salvată” lansată de IGSU  în anul 2018 a reușit să salveze zeci de vieți omenești. Potrivit datelor Inspectoratului, cel puțin în cinci familii a fost evitat riscul producerii tragediilor odată cu declanșarea instalațiilor montate de pompieri. De la lansarea programului, 4831 de familii din țara noastră au beneficiat de detectoare de fum.

Panfil Ion
Foto: IGSU

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.