Parteneriatul Estic la 10 ani – „Împreună, mai puternici”

Date:

Share post:

Ambasada României, Delegația Uniunii Europene și Platforma Națională a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic din R. Moldova au organizat miercuri, 24 aprilie 2019, Conferința „Parteneriatul Estic la 10 ani – Împreună, mai puternici”, dedicată aniversării a 10 ani de la înființarea Parteneriatului Estic. Evenimentul a avut loc la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova.

În deschiderea conferinței, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, Dan Neculăescu, a evidențiat importanța strategică a inițiativei Parteneriatului Estic (PaE) pentru relațiile UE cu statele din Vecinătatea Estică, care reprezintă o prioritate comună pentru România și R. Moldova. A subliniat, totodată, relevanța Parteneriatului Estic ca modalitate de apropiere a Vecinătății Estice de valorile Uniunii Europene și mijloc de promovare a stabilității și prosperității în regiune, apreciind că dezvoltarea în continuare a Parteneriatului este în interesul comun al UE și statelor din regiune.

Totodată, oficialul român a evidențiat importanța pe care România o acordă lansării unei dezbateri extinse cu privire la viitorul Parteneriatului Estic, în vederea aprofundării cooperării cu statele partenere și susținerii procesului de apropiere a acestora de UE.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a evocat principalele realizări și beneficii concrete pe care Republica Moldova le-a înregistrat în contextul Parteneriatului Estic, arătând că intensificarea cooperării cu UE a generat noi oportunități pentru consolidarea cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova, în numeroase domenii precum educația, reforma administrației și justiției, sănătate, dezvoltarea societății civile. În context, a transmis un mesaj ferm de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene, reconfirmând susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova și evidențiind importanța decisivă a implementării reformelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Conferința, ce a cuprins o sesiune de deschidere și două sesiuni principale, a reunit funcționari de rang înalt, diplomați din statele UE și ale Parteneriatului Estic, precum și reprezentanți ai societății civile, comunității de cercetători și mass-media din Republica Moldova.

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.