Zilele Europei la Chișinău

Date:

Share post:

Ambasada României în Republica Moldova a participat sâmbătă și duminică, 11 și 12 mai 2019, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Și în acest an, standul României organizat în Orășelul European a reprezentat un important punct de interes și atracție, fiind vizitat atât de înalții oficiali prezenți în Parc, cât și de numeroși cetățeni. 

La standul României, cei interesați au putut obține broșuri și pliante cu informații economice, turistice, culturale și privind proiectele de dezvoltare regională și locală din majoritatea județelor din România. Totodată, s-au putut delecta cu unele produse gastronomice tradiționale în România și în Republica Moldova, cum sunt micii și sarmalele, sau cu înghețată de calitate fabricată în România.

Vizitatorii au fost interesați de dicționare, volume de poezie și proză ale unor autori consacrați din literatura română, hărți, atlase, cărți pentru copii, albume de artă, CD-uri cu muzică ușoară și populară, piese de teatru radiofonic etc. Tuturor vizitatorilor standului le-au fost oferite materiale promoționale, precum și informații referitoare la Președinția română a Consiliului UE. Totodată, au fost diseminate materiale informative despre proiectele implementate de România în Republica Moldova prin intermediul Fondului de Investiții Sociale al Moldovei, printre care cele peste 900 de grădinițe renovate prin intermediul fondurilor puse la dispoziție de Guvernul României.

În cadrul Festivalului de Cultură Europeană, secțiunea proiecții de film european, din data de 12 mai 2019,  Ambasada României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău au oferit spre vizionare filmul ”Moromeții 2” (în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rol principal).

Partenerii instituționali ai standului Ambasadei României au fost: TVR Moldova, Radio Chișinău, Fondul de Investiții Sociale al Moldovei, Misiunea Socială ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, restaurantul Vatra Neamului și Betty Ice.

Reamintim că evenimentele dedicate marcării Zilei Europei vor continua și în Municipiul Cahul, sâmbătă, 18 mai 2019, unde România va fi reprezentată de un stand organizat de către Consulatul General al României la Cahul și Ambasada României în Republica Moldova.

Foto: Ambasada României în Republica Moldova

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.