Zilele Europei la Chișinău

Date:

Share post:

Ambasada României în Republica Moldova a participat sâmbătă și duminică, 11 și 12 mai 2019, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Și în acest an, standul României organizat în Orășelul European a reprezentat un important punct de interes și atracție, fiind vizitat atât de înalții oficiali prezenți în Parc, cât și de numeroși cetățeni. 

La standul României, cei interesați au putut obține broșuri și pliante cu informații economice, turistice, culturale și privind proiectele de dezvoltare regională și locală din majoritatea județelor din România. Totodată, s-au putut delecta cu unele produse gastronomice tradiționale în România și în Republica Moldova, cum sunt micii și sarmalele, sau cu înghețată de calitate fabricată în România.

Vizitatorii au fost interesați de dicționare, volume de poezie și proză ale unor autori consacrați din literatura română, hărți, atlase, cărți pentru copii, albume de artă, CD-uri cu muzică ușoară și populară, piese de teatru radiofonic etc. Tuturor vizitatorilor standului le-au fost oferite materiale promoționale, precum și informații referitoare la Președinția română a Consiliului UE. Totodată, au fost diseminate materiale informative despre proiectele implementate de România în Republica Moldova prin intermediul Fondului de Investiții Sociale al Moldovei, printre care cele peste 900 de grădinițe renovate prin intermediul fondurilor puse la dispoziție de Guvernul României.

În cadrul Festivalului de Cultură Europeană, secțiunea proiecții de film european, din data de 12 mai 2019,  Ambasada României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău au oferit spre vizionare filmul ”Moromeții 2” (în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rol principal).

Partenerii instituționali ai standului Ambasadei României au fost: TVR Moldova, Radio Chișinău, Fondul de Investiții Sociale al Moldovei, Misiunea Socială ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, restaurantul Vatra Neamului și Betty Ice.

Reamintim că evenimentele dedicate marcării Zilei Europei vor continua și în Municipiul Cahul, sâmbătă, 18 mai 2019, unde România va fi reprezentată de un stand organizat de către Consulatul General al României la Cahul și Ambasada României în Republica Moldova.

Foto: Ambasada României în Republica Moldova

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.