Parteneriatul Estic la 10 ani – „Împreună, mai puternici”

Date:

Share post:

Ambasada României, Delegația Uniunii Europene și Platforma Națională a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic din R. Moldova au organizat miercuri, 24 aprilie 2019, Conferința „Parteneriatul Estic la 10 ani – Împreună, mai puternici”, dedicată aniversării a 10 ani de la înființarea Parteneriatului Estic. Evenimentul a avut loc la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova.

În deschiderea conferinței, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, Dan Neculăescu, a evidențiat importanța strategică a inițiativei Parteneriatului Estic (PaE) pentru relațiile UE cu statele din Vecinătatea Estică, care reprezintă o prioritate comună pentru România și R. Moldova. A subliniat, totodată, relevanța Parteneriatului Estic ca modalitate de apropiere a Vecinătății Estice de valorile Uniunii Europene și mijloc de promovare a stabilității și prosperității în regiune, apreciind că dezvoltarea în continuare a Parteneriatului este în interesul comun al UE și statelor din regiune.

Totodată, oficialul român a evidențiat importanța pe care România o acordă lansării unei dezbateri extinse cu privire la viitorul Parteneriatului Estic, în vederea aprofundării cooperării cu statele partenere și susținerii procesului de apropiere a acestora de UE.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a evocat principalele realizări și beneficii concrete pe care Republica Moldova le-a înregistrat în contextul Parteneriatului Estic, arătând că intensificarea cooperării cu UE a generat noi oportunități pentru consolidarea cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova, în numeroase domenii precum educația, reforma administrației și justiției, sănătate, dezvoltarea societății civile. În context, a transmis un mesaj ferm de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene, reconfirmând susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova și evidențiind importanța decisivă a implementării reformelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Conferința, ce a cuprins o sesiune de deschidere și două sesiuni principale, a reunit funcționari de rang înalt, diplomați din statele UE și ale Parteneriatului Estic, precum și reprezentanți ai societății civile, comunității de cercetători și mass-media din Republica Moldova.

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

EABM 2024: Cel mai mare Congres de medicină cardiovasculară organizat în România

EABM 2024: Cel mai mare Congres de medicină cardiovasculară organizat în România. Congresul Societății Euro-Asiatice de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică (EABM)

Atenție! Mesaje false în numele ANAF

Atenție! Mesaje false în numele ANAF! Iată că o nouă campanie de e-mail-uri false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă.

Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Când și mai multe amănunte în cele ce urmează.

Weekend la Palas: târgul „Gusturile toamnei” cu delicii culinare şi activități variate, dar şi tiroliană pentru copii și surprize speciale, de Ziua Armatei

Weekend la Palas: târgul „Gusturile toamnei” cu delicii culinare şi activități variate, dar şi tiroliană pentru copii și surprize speciale, de Ziua Armatei.