Parteneriatul Estic la 10 ani – „Împreună, mai puternici”

Date:

Share post:

Ambasada României, Delegația Uniunii Europene și Platforma Națională a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic din R. Moldova au organizat miercuri, 24 aprilie 2019, Conferința „Parteneriatul Estic la 10 ani – Împreună, mai puternici”, dedicată aniversării a 10 ani de la înființarea Parteneriatului Estic. Evenimentul a avut loc la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova.

În deschiderea conferinței, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, Dan Neculăescu, a evidențiat importanța strategică a inițiativei Parteneriatului Estic (PaE) pentru relațiile UE cu statele din Vecinătatea Estică, care reprezintă o prioritate comună pentru România și R. Moldova. A subliniat, totodată, relevanța Parteneriatului Estic ca modalitate de apropiere a Vecinătății Estice de valorile Uniunii Europene și mijloc de promovare a stabilității și prosperității în regiune, apreciind că dezvoltarea în continuare a Parteneriatului este în interesul comun al UE și statelor din regiune.

Totodată, oficialul român a evidențiat importanța pe care România o acordă lansării unei dezbateri extinse cu privire la viitorul Parteneriatului Estic, în vederea aprofundării cooperării cu statele partenere și susținerii procesului de apropiere a acestora de UE.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a evocat principalele realizări și beneficii concrete pe care Republica Moldova le-a înregistrat în contextul Parteneriatului Estic, arătând că intensificarea cooperării cu UE a generat noi oportunități pentru consolidarea cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova, în numeroase domenii precum educația, reforma administrației și justiției, sănătate, dezvoltarea societății civile. În context, a transmis un mesaj ferm de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene, reconfirmând susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova și evidențiind importanța decisivă a implementării reformelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Conferința, ce a cuprins o sesiune de deschidere și două sesiuni principale, a reunit funcționari de rang înalt, diplomați din statele UE și ale Parteneriatului Estic, precum și reprezentanți ai societății civile, comunității de cercetători și mass-media din Republica Moldova.

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.