Parteneriatul Estic la 10 ani – „Împreună, mai puternici”

Date:

Share post:

Ambasada României, Delegația Uniunii Europene și Platforma Națională a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic din R. Moldova au organizat miercuri, 24 aprilie 2019, Conferința „Parteneriatul Estic la 10 ani – Împreună, mai puternici”, dedicată aniversării a 10 ani de la înființarea Parteneriatului Estic. Evenimentul a avut loc la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova.

În deschiderea conferinței, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, Dan Neculăescu, a evidențiat importanța strategică a inițiativei Parteneriatului Estic (PaE) pentru relațiile UE cu statele din Vecinătatea Estică, care reprezintă o prioritate comună pentru România și R. Moldova. A subliniat, totodată, relevanța Parteneriatului Estic ca modalitate de apropiere a Vecinătății Estice de valorile Uniunii Europene și mijloc de promovare a stabilității și prosperității în regiune, apreciind că dezvoltarea în continuare a Parteneriatului este în interesul comun al UE și statelor din regiune.

Totodată, oficialul român a evidențiat importanța pe care România o acordă lansării unei dezbateri extinse cu privire la viitorul Parteneriatului Estic, în vederea aprofundării cooperării cu statele partenere și susținerii procesului de apropiere a acestora de UE.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a evocat principalele realizări și beneficii concrete pe care Republica Moldova le-a înregistrat în contextul Parteneriatului Estic, arătând că intensificarea cooperării cu UE a generat noi oportunități pentru consolidarea cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova, în numeroase domenii precum educația, reforma administrației și justiției, sănătate, dezvoltarea societății civile. În context, a transmis un mesaj ferm de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene, reconfirmând susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova și evidențiind importanța decisivă a implementării reformelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Conferința, ce a cuprins o sesiune de deschidere și două sesiuni principale, a reunit funcționari de rang înalt, diplomați din statele UE și ale Parteneriatului Estic, precum și reprezentanți ai societății civile, comunității de cercetători și mass-media din Republica Moldova.

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.