Poveste de Crăciun: Viața trăită în echilibru

Date:

Share post:

Se știe foarte bine povestea Crăciunului – cei trei magi de la Răsărit, nașterea Domnului, Moș Crăciun și a lui Crăciuniță. Legendele se cunosc, motiv pentru care am ales să vorbim despre realitatea cotidiană, fără farduri și operații estetice, ci așa naturală cum este ea. Ați fost la cumpărături în mall-uri, în piețe și în magazinele de cartier? Anul acesta am reușit să merg peste tot și să văd viața prin ochii omului simplu, care trăiește de la un salariul la altul, de la o pensie la alta. Și cu toate acestea, am descoperit oamenii cu venituri modeste care, surprinzător, trăiesc în echilibru.

Cadouri după cât te țin buzunarele

Există magazine cu prețuri mici sau se pot face cumpărături din mall-uri, unde prețurile sunt, desigur, mai piperate. Indiferent că suntem adulți sau copii, am ajuns în momentul în care apreciem fiecare gest cât de mic.

Într-un magazin de exemplu, unde ieri erau rafturile pline de căni cu desene tematice de sărbătoare, astăzi stocul era total epuizat.

Poți face cadou un automobil dacă te ține buzunarul sau poți oferi…o cană, din care să bei și să te gândești la persoana care ți-a dăruit-o din suflet.

Alegem ce să mâncăm…

Mâncăm vită, porc, pui, curcan sau devenim vegetarieni. Văzând prețurile mari la carnea de porc dintr-o măcelărie, o familie a ieșit în mare grabă din magazin spunând că vor mânca pui, pentru că este ceva mai ieftin. O doamnă care trăiește în Irlanda, venind acasă de Sărbători, a întrebat nedumerită: ”cum trăiesc oamenii, în România, cu așa prețuri uriașe?” Răspunsul este unul singur: ”în echilibru”. Sensul viieții este să trăim în echilibru și vrând, nevrând, viața ne învață. Partea pozitivă este că a trăi în echilibru este însuși sensul existenței pământene, ceea ce oamenii simpli reușesc foarte bine, după cum se vede, mai ales acum, în aceste zile magice.

Bucuria Crăciunului

Indiferent cât de greu sau de ușor ar fi, bucuria Crăciunului este unică. Tradiția de a ne aduna cu toții la aceeași masă, alături de cei dragi sufletului, merge mai departe și se transmite din generație în generație. Masa festivă va fi bogată ca de fiecare dată deoarece mulți oameni chiar și din puținul care îl au pot face…mult! Nimeni și nimic nu ne poate răpi farmecul Crăciunului, implantat genetic în ființa umană. Bucuria din suflet va face Crăciunul fericit, pentru că fericirea din interiorul nostru este cheia! Crăciun fericit alături de cei dragi, cu speranță, bucurie și voie bună!

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Imagine de Chris Spencer-Payne

/Michael Schwarzenberger de la Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.