De ce vin străinii să se trateze la București

Date:

Share post:

Serviciile medicale oferite de sistemul sanitar din București a stârnit interesul străinilor care aleg tot mai des să vină să se trateze la noi în țară. Chiar și românii care lucrează în afara granițelor revin acasă pentru a-și rezolva problemele de sănătate.

Principalul motiv care a încurajat creșterea atractivității serviciilor medicale din România l-a constituit prețul acestora. În țara noastră te poți trata la jumătate sau chiar la un sfert din costurile pe care le poți plăti în statele din partea vestică a Europei, în Canada sau în SUA.

De asemenea, turismul medical s-a dezvoltat foarte mult, facilitând accesul străinilor la serviciile medicale de la noi. Zboruri ieftine, cazări la prețuri accesibile și tratamente de calitate, toate formează un pachet de care străinii țin cont.

Tratamentele sunt de calitate

Nu doar prețul este cel care îi motivează pe străini. La fel de important este și profesionalismul medicilor români.

Cele mai accesate servicii medicale rămân cele stomatologice. Medicina de acest tip din București, dar și din România, se bazează pe sectorul privat.

Statisticile arată că în țara noastră sunt în jur de 15.000 de cabinete stomatologice. Dintre acestea, cam 98% sunt investiții private.

De asemenea, în ultimii ani s-au dezvoltat o serie de clinici de profil, extinse în lanț pe tot teritoriul țării. Aceste clinici sunt cele care controlează turismul medical stomatologic, reușind să domine piața. Proiectele dezvoltate de Medlife, de clinicile dr. Leahu, de Nicolescu&Agatstein SRL, de Artis Bio Tech SRL au devenit cunoscute în întreaga lume reușind să atragă clienți din Marea Britanie, Canada, SUA, Italia, Elveția etc.

Se poate spune că stomatologia este motorul turismului medical românesc. Turiștii care vin la noi în țară nu solicită intervenții minore, ci vor să beneficieze de servicii complexe care să-i ajute să capete un zâmbet perfect.

Cele mai cerute tratamente sunt reconstrucțiile cu implant dentar. Pacienții mai solicită intervenții chirurgicale stomatologice, dar și tratamente complexe de estetică dentară.

Un străin care alege să vină să-și trateze dantura în București este dispus să plătească până la 10.000 de euro pentru întreaga procedură care îi va reabilita zâmbetul.

Prețurile de la noi sunt și cu 70% mai mici decât în țările de origine ale pacienților străini. Datorită acestui fapt România a început să fie un concurent puternic pe piața turismului medical, reușind să „pună probleme” unor țări precum Cehia, Ungaria sau Polonia, care au făcut o adevărată afacere din acest sector.

Pregătirea medicilor este factorul decisiv

Profesionalismul specialiștilor este cea mai bună reclamă pentru turismul medical.

Chiar dacă prețul joacă un rol important în alegerea serviciilor stomatologice din România, un factorul decisiv rămâne și profesionalismul medicilor. Marile clinici dentare din București și din țară au înțeles acest lucru și au ales să facă investiții semnificative în pregătirea personalului. Sunt multe clinici din București care au reușit să-și facă o rețea de clienți datorită medicilor cu care lucrează. Este un lucru știut faptul că pacientul, atunci când vine să se trateze, știe exact la ce specialist vrea să apeleze.

Turiștii străini care accesează serviciile stomatologice fac parte din categoria persoanelor bine informate, care cunosc exact clinica la care vor apela, cunosc medicul care îi va trata, dar și orașul în care vin. Niciodată un străin nu se va urca în avion și va veni în București la întâmplare. El își face un plan bine organizat, dorința sa fiind aceea de a-și rezolva problema de sănătate într-un timp rezonabil.

Spre deosebire de turistul obișnuit care ajunge în București pentru a se distra și pentru a descoperi locuri noi, turistul care vine să-și rezolve problemele de sănătate se va concentra foarte mult pe partea de tratament.

Majoritatea clinicilor dentare private sunt concentrate în Capitală. De altfel, aici activează patru dintre cele mai mari firme de profil din România. Cu fiecare an piața de stomatologie se maturizează, reușind să înregistreze creșteri medii de aproximativ 17%. Potențialul de creștere al acestui domeniu rămâne extrem de ridicat. Marii jucători din domeniu sunt de părere că industria va evolua și va reuși să atragă tot mai mulți străini.

Străinii aleg să vină să se trateze în România datorită prețurilor, dar și datorită serviciilor de calitate de care beneficiază. Un pacient mulțumit de procedurile de care a beneficiat este cel mai bun promotor al turismului medical de la noi din țară, el recomandând România și altor străini.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Corina Gheorghe
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.