A fost lansat controlul comun moldo-ucrainean în punctul de trecere „Palanca”

Date:

Share post:

Din 19 decembrie a.c. , în punctul de trecere a frontierei „Palanca” este lansat controlul comun moldo-ucrainean. În fază incipientă, reieșind din constrângerile de infrastructură legate de extinderea și modernizarea acestui punct de trecere, controlul comun va fi efectuat în punctul de trecere instituit temporar, transmite IPN.

Potrivit autorităților, instituirea controlului comun în acest punct de trecere va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, dar și va asigura o transparență mai mare în procesul de efectuate a controalelor de rigoare prin implementarea ghișeului unic și a opririi unice. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană, co-finanțat de Guvern și realizat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.

Prezent la ceremonia de inaugurare, șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a declarat că Republica Moldova devine mai aproape de valorile și standardele europene prin implementarea celor mai bune practici europene în domeniul managementului integrat la frontieră. Controlul comun reprezintă o dovadă a bunelor relații de colaborare între autoritățile vamale și de frontieră din Republica Moldova și Ucraina.

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a menționat că  lucrările de reconstrucție încă nu s-au încheiat, însă ca urmare a proiectului de modernizare, acest punct de trecere comun va deveni cel mai frumos din sud-estul Europei. „Procedurile controlului vamal și de frontieră presupune un anumit disconfort, iar sarcina noastră este să diminuăm acest disconfort. Și acesta este un exemplu de conlucrare între organele vamale și de frontieră a două țări”, a notat Fredolin Lecari.

Prezent la eveniment, șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, a declarat că astăzi are loc o schimbare calitativă în gestionarea frontierei, fiind un exemplu de conlucrare excelentă.                                                                                                         Ion Panfil
sursa foto:realitatea.md

 

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.