A fost lansata o noua aplicație pentru tinerii specialiști

Date:

Share post:

Aplicația mobilă „Navigarea Pieței Muncii: Abilități de căutare a locurilor de muncă pentru tineri, care are scopul de a ghida tinerii în viitoarea carieră”  a fost lansată  cu susținerea proiectului Organizației Internaționale a Muncii (OIM) „Promovarea ocupării tinerilor”.

Deoarece, peste 90% din populația Republicii Moldova are acces la internet, Organizația Internațională a Muncii, împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, au lansat astăzi o aplicație mobilă, care într-o manieră atractivă le sunt furnizate tinerilor și altor categorii de beneficiari,  informaţii care să-i sprijine în luarea deciziilor privind alegerea studiilor potrivite, cunoașterea și aplicarea tehnicilor de căutare și obținere a unui loc de muncă conform aspirațiilor. Aplicația este disponibilă gratis în Apps Store –https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilo.slm&hl=en.

„Aplicația mobilă este una pe cât de utilă, pe atât de impresionantă, din două motive: această aplicație îmbină perfect aspectul interactiv și cel de instruire/ghidare. Astfel tinerii, care petrec mult timp navigând online de pe telefonul mobil, vor putea să-și verifice, ghidaţi de curiozitate, abilitățile pe care le posedă și ce ocupație li se potrivește cel mai bine și totodată, tinerii vor putea să-și vizualizeze viitorul și să depună eforturi pentru a-şi atinge scopul”, a declarat secretarul de stat, Anastasia Oceretnîi.

Este de menționat că, la moment, la ANOFM sunt înregistrați cu statut de șomer, circa 4029 de tineri, cu vârstele între 16-29 de ani. De la începutul anului, au fost încadrați în câmpul muncii circa 3938 de tineri.

Pe parcursul a 9 luni ale anului 2018 au absolvit cursuri de formare profesională 1045 tineri cu vârsta cuprinsă 16-29 ani (64,1% din nr. total de absolvenți).  Cei mai mulți tineri – 881 (84,3%) au urmat cursuri de calificare, obținând o profesie solicitată pe piața muncii. Cele mai solicitate locuri de muncă sunt în domeniul agriculturii,  bucătar, vânzător produse alimentare și nealimentare, cusător, frizer, tencuitor,operator în sectorul de producție, operator la calculatoare, tehnician, manager oficiu, consultant, contabil, economist, jurisconsult etc.

Foto: MSMPS

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.