”Acum este momentul pentru a investi în Republica Moldova”

Date:

Share post:

Marți, 27 noiembrie 2018, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea a participat pentru a doua oară la conferința „Moldova Business Week”. Forumul reprezintă o platformă anuală destinată schimbului de informații și bunelor practici în vederea implementării politicilor pentru dezvoltarea economică și prezentarea tendințelor globale la care se aliniază Republica Moldova. Oficialul s-a arătat convins că ”acum este momentul potrivit pentru a investi în Republica Moldova”.

După frauda bancară și criza care a urmat, sistemul bancar a fost curățat și putem spune acum că avem bănci solide și stabile, gata să susțină investitorii. Cetățenii au recăpătat și ei încredere în sistemul bancar. Băncile noastre dețin aproximativ 1,5 miliarde euro care așteaptă să fie investite în proiecte sau credite – este o rezervă impunătoare și sunt sigur că aceasta va fi baza pentru creșterea viitoare a economiei. În 2018, am avut trei investitori noi în sistemul bancar moldovenesc. Mă aștept ca în anul viitor să mai vină încă 1-2 investitori noi. Nu este un scop în sine de a schimba structura acționariatului în bănci, dar ne dorim investitori mai experimentați, care să știe cum să canalizeze economiile acumulate sub formă de depuneri în proiecte de valoare care să asigure creșterea țării și bunăstarea socială” a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea

Prezentarea guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, la conferința „Moldova Business Week 2018” poate fi vizualizată la următorul link: https://www.bnm.md/ro/content/sergiu-cioclea-la-forumul-moldova-business-week-2018-avem-banci-solide-si-stabile-pentru

 Stelly Rusnac

Foto: BNM

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.