Andrian Candu a oferit Familiei Regale Medalia Democrației

Date:

Share post:

Cea mai înaltă distincție a Parlamentului Republicii Moldova, Medalia Democrației, a fost înmânată, marți, în cadrul unei ceremonii oficiale Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principele Radu, în semn de recunoștință pentru promovarea intereselor și a imaginii Republicii Moldova. 

Președintele Parlamentului a mulțumit Familiei Regale pentru proiectele inițiate în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Andrian Candu a exprimat recunoștință Casei Regale pentru promovarea imaginii pozitive a țării noastre în străinătate.

După ceremonia de decorare, Andrian Candu a discutat cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu despre continuarea proiectelor începute în ultimii ani. Totodată, Familia Regală a anunțat că va oferi două burse noi, bursa Regele Mihai I și bursa Regina Ana, pentru tinerii din țara noastră.

Familia Regală, în ultimii ani, a susținut și a organizat o serie de vizite de informare a Caselor Regale din Europa despre Republica Moldova, oportunități de investiții și aspirația europeană a țării.

Cu suportul Familiei Regale a fost restaurat Mausoleul ostașilor români din Liceni și a fost inaugurat monumentul Regelui Ferdinand I. Anul jubiliar 2016, în care s-au aniversat 150 de ani de la fondarea Casei Regale și de la punerea bazelor Statului român modern, prin promulgarea Constituției din 1866, s-a încheiat la Chișinău. Fondurile adunate la spectacolul organizat de președintele Parlamentului și Familia Regală cu această ocazie au fost donate pentru reparația sălii festive a Liceului de Muzică ”Ciprian Porumbescu”.

Academia de Științe a Moldovei beneficiază de bursa Regele Ferdinand și bursa Regina Maria. În Muzeul Parlamentului se află un tablou, care îl reprezintă pe Regele Ferdinand I în timpul Primului Război Mondial, realizat de pictorul Valentin Tănase, oferit de Custodele Coroanei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Parlamentul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.