Andrian Candu a oferit Familiei Regale Medalia Democrației

Date:

Share post:

Cea mai înaltă distincție a Parlamentului Republicii Moldova, Medalia Democrației, a fost înmânată, marți, în cadrul unei ceremonii oficiale Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principele Radu, în semn de recunoștință pentru promovarea intereselor și a imaginii Republicii Moldova. 

Președintele Parlamentului a mulțumit Familiei Regale pentru proiectele inițiate în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Andrian Candu a exprimat recunoștință Casei Regale pentru promovarea imaginii pozitive a țării noastre în străinătate.

După ceremonia de decorare, Andrian Candu a discutat cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu despre continuarea proiectelor începute în ultimii ani. Totodată, Familia Regală a anunțat că va oferi două burse noi, bursa Regele Mihai I și bursa Regina Ana, pentru tinerii din țara noastră.

Familia Regală, în ultimii ani, a susținut și a organizat o serie de vizite de informare a Caselor Regale din Europa despre Republica Moldova, oportunități de investiții și aspirația europeană a țării.

Cu suportul Familiei Regale a fost restaurat Mausoleul ostașilor români din Liceni și a fost inaugurat monumentul Regelui Ferdinand I. Anul jubiliar 2016, în care s-au aniversat 150 de ani de la fondarea Casei Regale și de la punerea bazelor Statului român modern, prin promulgarea Constituției din 1866, s-a încheiat la Chișinău. Fondurile adunate la spectacolul organizat de președintele Parlamentului și Familia Regală cu această ocazie au fost donate pentru reparația sălii festive a Liceului de Muzică ”Ciprian Porumbescu”.

Academia de Științe a Moldovei beneficiază de bursa Regele Ferdinand și bursa Regina Maria. În Muzeul Parlamentului se află un tablou, care îl reprezintă pe Regele Ferdinand I în timpul Primului Război Mondial, realizat de pictorul Valentin Tănase, oferit de Custodele Coroanei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Parlamentul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.