Agenții economici sunt obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului

Date:

Share post:

Pentru asigurarea unui mediu favorabil şi sănătos de viaţă  populaţiei din R. Moldova au fost stabilite nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise în unitățile comerciale, amplasate în blocurile locative, sociale și pe teritoriul zonei locative a localităților urbane și rurale. Astfel, în aceste zile, Executivul a aprobat Regulamentul sanitar privind normativele de emitere a zgomotului și vibrației la desfășurarea activităților de comerț interior.

Conform documentului oficial, agenții economici vor fi obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului  pe timp de zi – de la 7.00 până la 22.00 și pe timp de noapte – de la 22.00 până la 7.00.

Pentru a permite agenților economici să se conformeze cu reglementările impuse proiectul va intra în vigoare peste 6 luni de la  publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, se arată într-un anunt transmis spre difuzare redacției noastre.

De asemenea, în baza normativelor aprobate, se va putea evalua riscul care îl prezintă zgomotul ce pătrunde în încăperile locative pentru sănătatea populației, în cazurile sesizărilor adresate organelor de supraveghere de stat a sănătății publice.

Foto: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.