Agenții economici sunt obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului

Date:

Share post:

Pentru asigurarea unui mediu favorabil şi sănătos de viaţă  populaţiei din R. Moldova au fost stabilite nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise în unitățile comerciale, amplasate în blocurile locative, sociale și pe teritoriul zonei locative a localităților urbane și rurale. Astfel, în aceste zile, Executivul a aprobat Regulamentul sanitar privind normativele de emitere a zgomotului și vibrației la desfășurarea activităților de comerț interior.

Conform documentului oficial, agenții economici vor fi obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului  pe timp de zi – de la 7.00 până la 22.00 și pe timp de noapte – de la 22.00 până la 7.00.

Pentru a permite agenților economici să se conformeze cu reglementările impuse proiectul va intra în vigoare peste 6 luni de la  publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, se arată într-un anunt transmis spre difuzare redacției noastre.

De asemenea, în baza normativelor aprobate, se va putea evalua riscul care îl prezintă zgomotul ce pătrunde în încăperile locative pentru sănătatea populației, în cazurile sesizărilor adresate organelor de supraveghere de stat a sănătății publice.

Foto: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la …

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la ... Pentru a afla unde, cine și cum, vom citi materialul care urmează. 

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în continuare, la Infoanunț.