Ana Blandiana și Andrei Năstase, cetățeni de onoare ai Iașiului

Date:

Share post:

Scriitoarea Ana Blandiana şi liderul Partidului Platforma Dreptate şi Adevăr din Republica Moldova, Andrei Năstase, vor primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi, a anunţat primarul Mihai Chirica.

Edilul a declarat că în şedinţa de pe 31 ianuarie consilierii locali vor trebui să îşi dea acordul privind acordarea de noi titluri de Cetăţean de Onorare al Municipiului Iaşi. Conform acestuia, una dintre personalităţile vizate de primirea acestei distincţii este poeta Ana Blandiana.

Excelenţa Sa Ana Blandiana este unul dintre cei mai renumiţi autori români. Este autoarea a 26 de cărţi publicate în română şi a 60 de volume apărute în 26 de limbi. De asemenea, poeta este o binecunoscută luptătoare pentru libertate civică din România. În ianuarie 1993, împreună cu Romulus Rusan, a fost iniţiatoare a Memorialului Sighet, iar în aprilie 1995 a Academiei Civice, pe care le conduce de la începuturi până în prezent. Din 2016 Ana Blandiana este membru corespondent al Academiei Române. Creaţia poetei a fost răsplătită cu numeroase şi prestigioase premii“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Preşedinta Asociaţiei “Mihai Eminescu” din Viena, Laura Daniela Hant, preşedintele Partidului Platforma Dreptate şi Adevăr din Republica Moldova, Andrei Năstase, şi preşedintele Organizaţiei Star of Hope International din Suedia, Lennart Eriksson, sunt alte trei personalităţi care vor primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi.

Acordarea acestui titlu lui Andrei Năstase este o măsură reparatorie. El este avocat, activist civic şi om politic din Republica Moldova, preşedinte al Partidului Platforma pentru Dreptate şi Adevăr. În 2018, Andrei Năstase a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al Chişinăului, dar Comisia Electorală Centrală a anulat rezultatele scrutinului din capitala Republicii Moldova. Asta arată foarte clar că situaţia în Republica Moldova e foarte gravă şi îngrijorătoare pentru toată lumea“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Autor: Sofia Filip
Foto: Primăria Iași Facebook

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.