Ana Blandiana și Andrei Năstase, cetățeni de onoare ai Iașiului

Date:

Share post:

Scriitoarea Ana Blandiana şi liderul Partidului Platforma Dreptate şi Adevăr din Republica Moldova, Andrei Năstase, vor primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi, a anunţat primarul Mihai Chirica.

Edilul a declarat că în şedinţa de pe 31 ianuarie consilierii locali vor trebui să îşi dea acordul privind acordarea de noi titluri de Cetăţean de Onorare al Municipiului Iaşi. Conform acestuia, una dintre personalităţile vizate de primirea acestei distincţii este poeta Ana Blandiana.

Excelenţa Sa Ana Blandiana este unul dintre cei mai renumiţi autori români. Este autoarea a 26 de cărţi publicate în română şi a 60 de volume apărute în 26 de limbi. De asemenea, poeta este o binecunoscută luptătoare pentru libertate civică din România. În ianuarie 1993, împreună cu Romulus Rusan, a fost iniţiatoare a Memorialului Sighet, iar în aprilie 1995 a Academiei Civice, pe care le conduce de la începuturi până în prezent. Din 2016 Ana Blandiana este membru corespondent al Academiei Române. Creaţia poetei a fost răsplătită cu numeroase şi prestigioase premii“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Preşedinta Asociaţiei “Mihai Eminescu” din Viena, Laura Daniela Hant, preşedintele Partidului Platforma Dreptate şi Adevăr din Republica Moldova, Andrei Năstase, şi preşedintele Organizaţiei Star of Hope International din Suedia, Lennart Eriksson, sunt alte trei personalităţi care vor primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi.

Acordarea acestui titlu lui Andrei Năstase este o măsură reparatorie. El este avocat, activist civic şi om politic din Republica Moldova, preşedinte al Partidului Platforma pentru Dreptate şi Adevăr. În 2018, Andrei Năstase a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al Chişinăului, dar Comisia Electorală Centrală a anulat rezultatele scrutinului din capitala Republicii Moldova. Asta arată foarte clar că situaţia în Republica Moldova e foarte gravă şi îngrijorătoare pentru toată lumea“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Autor: Sofia Filip
Foto: Primăria Iași Facebook

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.