Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală ale turneului BCR Iași Open

Date:

Share post:

Jucătoarea română Ana Bogdan continuă să impresioneze prin evoluțiile sale din această perioadă, după cum au spus organizatorii.

Astfel, după finala disputată la Varșovia, săptămâna trecută, sportiva noastră clasată pe locul 75 mondial a ajuns în sferturile de finală la BCR Iași Open, după ce a învins-o joi, în optimi, pe Anastasia Zakharova, numărul 163 mondial, scor 6-1, 6-2.

Meciul a fost întrerupt din cauza ploii aproximativ două ore, la scorul de 6-1, 1-0 pentru Ana Bogdan, iar după reluarea jocului sportiva noastră a mai cedat doar două game-uri și s-a impus după un nou meci solid.

Ana Bogdan va juca în sferturile de finală cu Ekaterine Gorgodze (Georgia, Nr. 8), care a trecut, tot joi, de Nadia Podoroska (Argentina), scor 6-4, 6-2.

A doua româncă prezentă în optimi, Alexandra Cadanțu Ignatik (153 WTA) a ratat accederea în sferturi, fiind eliminată de Kristina Mladenovic, din Franța, locul 112 WTA și favorită 6, scor 5-7, 3-6.

”Kiki” Mladenovic o va întâlni în sferturi pe a doua favorită, jucătoarea maghiară Panna Udvardy, numărul 93 mondial.

Sesiunea de seară s-a încheiat aproape de miezul nopții cu victoria Paulei Ormaechea (Argentina), locul 248 WTA, 6-3, 7-5 în optimi cu japoneza Yuki Naito, numărul 195 mondial, venită din calificări. Paula Ormaechea va juca în sferturi cu Daria Astakhova.

În proba de dublu, joi s-au disputat trei partide din sferturi, iar două perechi favorite au fost eliminate.

Principalele favorite Anastasia Detiuc (Cehia) și Elixane Lechemia (Franța) au fost învinse de cuplul Andrea Lazaro Garcia/Despina Papamichail (Spania/Grecia), scor 6-1, 3-6, 6-10.

În a doua partidă de dublu din sferturi, Andreea Roșca și partenera sa Darya Astakhova au furnizat surpriza și s-au impus în două seturi în fața perechii favorite 3 Beatrice Gumulya/Olivia Tjandramulia (Indonezia/Australia), scor 6-2, 7-5.

Andreea Roșca și Darya Astakhova vor juca pentru un loc în finala de dublu cu cuplul Andrea Lazaro Garcia/Despina Papamichail (Spania/Grecia).

Rezultatele zilei de joi, 4 august:

Simplu, optimi de finală

Kristina Mladenovic (Franța, Nr. 6) – Alexandra Cadanțu Ignatik (România) 7-5, 6-3

Ana Bogdan (România, Nr. 3) – Anastasia Zakharova 6-1, 6-2

Ekaterine Gorgodze (Georgia, Nr. 8) – Nadia Podoroska (Argentina) 6-4, 6-2

Paula Ormaechea (Argentina) – Yuki Naito (Japonia, Q) 6-3, 7-5

Dublu, sferturi de finală

Andrea Lazaro Garcia/Despina Papamichail (Spania/Grecia) – Anastasia Detiuc/Elixane Lechemia (Cehia/Franța, Nr. 1) 1-6, 6-3, 10-6

Darya Astakhova/Andreea Roșca (/România) – Beatrice Gumulya/Olivia Tjandramulia (Indonezia/Australia, Nr. 3) 6-2, 7-5

Reka Luca Jani/Panna Udvardy (Ungaria, Nr. 4) – Miriam Bulgaru/Ilona Ghioroaie (România) 6-2, 6-3

Programul zilei de vineri, 5 august:

Terenul Central (cu începere de la ora 13.00)

Simplu, sferturi de finală

Kristina Mladenovic (Franța, Nr. 6) – Panna Udvardy (Ungaria, Nr. 2)

Rebeka Masarova (Spania) – Maja Chwalinska (Polonia)

Paula Ormaechea (Argentina) – Darya Astakhova (Q) – nu înainte de ora 17.30

Ana Bogdan (România, Nr. 3) – Ekaterine Gorgodze (Georgia, Nr. 8)

Terenul 5 (cu începere de la ora 13.00)

Andreea Prisăcariu/Anita Husaric (România/Bosnia Herțegovina) – Angelina Gabueva/Anastasia Zakharova (Nr. 2)

Reka Luca Jani/Panna Udvardy (Ungaria, Nr. 4) – Andreea Prisăcariu/Anita Husaric (România/Bosnia Herțegovina) / Angelina Gabueva/Anastasia Zakharova (Nr. 2) – după timpul de odihnă.

Un număr mare de ieșeni, dar și vizitatori și invitați din toată țara și de peste hotare, au fost prezenți la acest eveniment, reușit din toate punctele de vedere.

Reporter: Bogdan Ștefan Pintilii

Foto: Organizatori

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.