marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

ANAF renunță la publicarea restanțelor fiscale ale persoanelor fizice

Obligațiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din România, conform unui proiect de ordin publicat astăzi la rubrica Transparență decizională. Proiectul va pune în aplicare modificările Codului de Procedură Fiscală și va determina ANAF să publice doar restanțele la buget ale persoanelor juridice.

De asemenea, se reglementează și situația în care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de încasat de la autorități contractante ale statului român), caz în care acești debitori nu sunt considerați că înregistrează obligații fiscale restante, astfel că nici contribuabilii în această situație nu vor fi publicați pe pagina de internet a ANAF.

Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe încredere reciprocă, atât de necesară unei dezvoltării sănătoase a mediului antreprenorial românesc. De asemenea, intrăm în normalitate și încetăm expunerea inutilă a contribuabililor, deoarece este mai importantă recuperarea restanțelor decât spectacolul mediatic a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole