Pompierii continuă Campania Națională O casă protejată – o viață salvată

Date:

Share post:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania Națională „O casă protejată – o viață salvată”. În ultima perioadă pompierii au reușit  să instaleze detectoare de fum pentru 56 de oameni din grupul de risc.

Angajații IGSU au montat instalații de detectare a fumului toxic pentru familii din localitatea Chetroșică  – Nouă a raionului Edineț, dar și satele Telița, Maximovca și Mereni din raionul Anenii Noi. Totodată salvatorii au instruit oamenii la capitolul utilizarea sobelor de încălzit, exploatarea aparatelor electrice de uz casnic, dar și  folosirea cazanelor termice.  Campania Națională „O casă protejată – o viață salvată” a cuprins tot mai multe localități din țară, iar până în prezent moment de aceasta au beneficiat 4851 de familii din Republica Moldova, fiind montate 4978 de detectoare de fum. În următoarea perioadă campania va ajunge în localitățile Hirova și Rădeni, raionul Călărași în localitatea Lopatnic a raionului Edineț, dar și în mai multe localități din raioanele Glodeni și Anenii Noi. De instalații de detectarea a fumului toxic beneficiază oamenii în etate, persoane țintuite la pat, dar și familii cu mulți copii. Scopul campaniei este de a preveni situațiile de risc legate de utilizarea incorectă și cu încălcări a normelor antiincendiare a surselor de încălzit, care în cele mai dese cazuri pun viața oamenilor în pericol. Potrivit datelor IGSU din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor  de la începutul anului 2019 în țara noastră au avut loc 212 incendii care au răpit viața a 38 de persoane. Totodată, în aceiași perioadă au avut loc 20 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon în urma cărora au suferit 41 de persoane, dintre care 6 au decedat.

Panfil Ion
Foto: IGSU

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.