vineri, iunie 2, 2023
27.2 C
București
spot_img

”Imaginarium – Împreună prin timp”, un eveniment dedicat Președinției României a Consiliului UE

Ambasada României în Republica Moldova a organizat sâmbătă, 16 februarie 2019, la Muzeul Național de Artă,”Imaginarium – Împreună prin timp”, un eveniment cultural dedicat Președinției României a Consiliului UE.

Evenimentul cu genericul „ÎMPREUNĂ PRIN TIMP” a cuprins o expoziție de pictură a artistei Carmen Marin, un concert de muzică de cameră susținut de proiecții multimedia. Zona Imaginarium reprezintă o platformă de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni români de prim rang, precum Mihaela Anica –flaut, Horia Maxim – pian, Laura Buruiană – violoncel și Cătălin Crețu – procesare video.

La eveniment au participat oficiali ai Republicii Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, precum și personalități din diverse domenii: cultură, educație, mediul asociativ, mass media.

În alocuțiunea de deschidere, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat: Am ales acest eveniment pentru că mi se pare că reflectă într-un mod semnificativ motto-ul președinției române – ”Coeziunea, valoare comună europeană”. A fost o îngemănare dintre arta vizuală și muzică, combinată într-un mod cât se poate de creativ cu proiecții media”.

Oficialul român a menționat că scopul acestui eveniment a fost să sublinieze mesajul de coeziune pe care vrea să-l transmită România pe parcursul președinției sale la Consiliul UE, care se dorește să fie propagat în toate dimensiunile sale – economică, socială și politică, dar nu în ultimul rând, dimensiunea culturală care transcende oricărei politici.

În același context s-a prezentat moto-ul Președinției României a Consiliului UE și anume – “Coeziunea, o valoare comună europeană”. România a stabilit că prioritățile în perioada deținerii președinției sunt structurate în baza a patru piloni principali de acțiune: (1) Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate; (2) Europa siguranței; (3) Europa, actor global; (4) Europa valorilor comune.

Amintim că 2019 este un an important pentru România și reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse pe parcursul anilor de preaderare și aderare la Uniunea Europeană, locul unde predomină libertatea și puterea legii.

                                                                            Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Ambasada României în Republica Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole