”Imaginarium – Împreună prin timp”, un eveniment dedicat Președinției României a Consiliului UE

Date:

Share post:

Ambasada României în Republica Moldova a organizat sâmbătă, 16 februarie 2019, la Muzeul Național de Artă,”Imaginarium – Împreună prin timp”, un eveniment cultural dedicat Președinției României a Consiliului UE.

Evenimentul cu genericul „ÎMPREUNĂ PRIN TIMP” a cuprins o expoziție de pictură a artistei Carmen Marin, un concert de muzică de cameră susținut de proiecții multimedia. Zona Imaginarium reprezintă o platformă de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni români de prim rang, precum Mihaela Anica –flaut, Horia Maxim – pian, Laura Buruiană – violoncel și Cătălin Crețu – procesare video.

La eveniment au participat oficiali ai Republicii Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, precum și personalități din diverse domenii: cultură, educație, mediul asociativ, mass media.

În alocuțiunea de deschidere, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat: Am ales acest eveniment pentru că mi se pare că reflectă într-un mod semnificativ motto-ul președinției române – ”Coeziunea, valoare comună europeană”. A fost o îngemănare dintre arta vizuală și muzică, combinată într-un mod cât se poate de creativ cu proiecții media”.

Oficialul român a menționat că scopul acestui eveniment a fost să sublinieze mesajul de coeziune pe care vrea să-l transmită România pe parcursul președinției sale la Consiliul UE, care se dorește să fie propagat în toate dimensiunile sale – economică, socială și politică, dar nu în ultimul rând, dimensiunea culturală care transcende oricărei politici.

În același context s-a prezentat moto-ul Președinției României a Consiliului UE și anume – “Coeziunea, o valoare comună europeană”. România a stabilit că prioritățile în perioada deținerii președinției sunt structurate în baza a patru piloni principali de acțiune: (1) Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate; (2) Europa siguranței; (3) Europa, actor global; (4) Europa valorilor comune.

Amintim că 2019 este un an important pentru România și reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse pe parcursul anilor de preaderare și aderare la Uniunea Europeană, locul unde predomină libertatea și puterea legii.

                                                                            Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Ambasada României în Republica Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.