Anul acesta alegem între Ego și Divin

Date:

Share post:

Anul 2020 este anul alegerilor spirituale. Ar fi bine să avem o pălărie de unde extragem ce viață alegem pe mai departe – viața unde ne vedem doar pe noi înșine sau viața unde îi iubim pe ceilalți necondiționat. 

Vorbim despre alegerea dintre cele două forme spirituale – Ego sau Divin, dar mai întâi de toate trebuie să înțelegem definiția lor. Ego-ul este cel care începe orice propoziție cu ”eu”. El este cel care nu vede pe nimeni, doar el există, în tot și în toate. Ego-ul nu mulțumește, el zice că totul i se cuvine. Vede și aude numai ce vrea el, de accea i se spune pe bună dreptate – Ego. Derivatul lui lingvistic este EGOIST.

Omul cu ego-ul exacrebat este egoist. Se victimizează, mereu nemuțumit și categoric, nu vrea să se schimbe. Nu îi place viața care o are și așteaptă să i se ofere totul pe tavă. Numai că vestea tristă este că nu mai putem rămâne mult timp ancorați în trecutul egoului dominator. Vremea lui este spre sfârșite…

Culmea ironiei este că există oameni cu acest ego pe care ei înșiși nu îl conștientizează. Aceștia trăiesc într-un somn adânc, lipsit de conștiință, au o vibrație joasă și emană negativitate. Cei care au o vibrație ridicată nu au altceva de făcut decât să fugă cât pot de repede, de cei aflați în captivitatea egoului, atâta timp cât aceștia refuză, cu încăpățânare, să se schimbe.

Cum ne putem elibera de ego? Înțelegând de ce ni s-au întâmplat lucruri nedorite, unde am greșit de-a lungul acestei vieții și a celorlalte. Anulând orgoliul ca pe un vis urât. Alegând să trăim în lumină, ieșind din umbră. Prin vindecare. Să ne vindecăm de ură, invidie, neiertare, lipsă de iubire și exemplele pot continua. Toți avem Ego. Îl putem lăsa să existe pe mai departe, dar fără a-l asculta, pentru că lui îi place să vorbească încontinuu.

Alegem să trăim în conformitate cu Binele Divin. Dar cum să manifestăm Divinul în viața de zi cu zi? Prin schimbare. Echilibru. Anularea a tot ceea ce este exagerat. Să vedem lumea prin ochii Divinității. Să oferim iubire necondiționată. Am fost loviți pe la spate, trădați și umiliți. Inima construită pe principiile Divinității oferă iubire în orice circumstanțe, orcât de grele și dureroase ar fi. Astfel suntem capabili să oferim iertare, înțelegere, chiar și pentru ego-ul ce trăiește în lumea tenebrelor.

Viitorul trăit în lumină sau întuneric va deveni o alegere. Începând cu 2020, vom face această alegere. Ne vom trezi alături de oamenii care mai ieri ne erau necunoscuți, dar cu care astăzi avem multe puncte comune. Nu putem rămâne lângă un Ego, ce trăiește inconștient în întuneric,  pe care nu îl putem determina să aleagă lumina. Atunci când vibrația se schimbă, ne trezim propulsați în alte grupuri, alături de alți oameni. Este ca și cum am zbura, dintr-o dată, nu cu elicopterul sau avionul, ci cu racheta. Schimbarea din noi înșine schimbă totul.

Doare atașamentul, apare mila și compasiunea, pentru oamenii care rămân în urma noastră, dar, din nefericire, foarte mulți aleg să meargă pe jos, cu mașina, trenul și eventual, elicopterul sau avionul. Alegerea mijlocului de transport cel mai rapid este o recompensă a Divinității, momentul în care ni se transmite clar că am fost aleși.

Cei care trăiesc fericiți cu propriul ego, de care sunt mândri, nici măcar nu înțeleg ce se întâmplă în jurul lor. Viața nu înseamnă a merge la serviciu, a ieși în weekend cu prietenii, pentru că viața însăși este o permanentă evoluție spirituală. Alegeți Divinul și viața fi fi minunată, recompensele Universului nu vor întârzia să apară! Așadar, între Ego și Divin, alegeți Divinul și veți avea numai de câștigat!

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Maximilian Cotea

spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.