Anul se încheie cu sărbătoarea copiilor

Date:

Share post:

Sărbătoarea copiilor, bucuria părinților și satisfacția dascălilor. Organizarea spectacolelor, în Republica Moldova, este o frumoasă tradiție care se transmite din generație în generație. Anul calendaristic, la Chișinău, se încheie cu sărbătoarea copiilor, în școli și grădinițe.

Ordinea Zilei” a fost prezentă la evenimentul organizat de clasa pregătitoare a Școlii Prometeu Junior, fratele mai mic ai Liceului Prometeu Prim.

Sub bagheta magică a doamnei învățătoare Elena Maniuc, profesor cu o vastă experiență în domeniul didactic, toți copii s-au prezentat impecabil.

Au recitat zeci de poezii și au cântat nenumărate colinde. Și pentru ca atmosfera să fie într-adevăr de sărbătoare, în timpul frumoasei sărbători de iarnă, afară ningea lin și în curtea școlii se așternuse un strat subțire de zăpadă.

Finalul anului înseamnă fulgi de nea, Moș Crăciun și neapărat colinde. Cântecele copilăriei noastre, precum Săniuța, Florile dalbe, Steaua sus răsare, și multe altele, au adus bucuria în sufletul audienței formate din cadre didactice, zeci de bunici și părinți.

Și deoarece tot anul au învățat și limba engleză, împreună cu doamna profesoară, copiii au urat, prin cântec, părinților, și un călduros ”Happy New Year”!

Surprize dulci…

Pentru frumoasa prestație, la final, copiii au primit colaci, cutii cu biscuiți, fructe, bomboane,  albume de desen și creioane colorate.

La rândul lor, părinții au primit un cadou inedit, o cutie confecționată manual, din lemn și bambus, în care copiii au promis că vor pune în anul care vine ascultare, bucurie și numai note mari.În interiorul cutiei se afla ascuns zâmbetul inocent și pur al copiilor, un ”smiley emoticon faces” cu magnet, dar și un cuvânt cadou, scris pe o inimioară pictată manual. Cuvântul va fi mobilizator pentru fiecare părinte în anul 2019.

Cuvântul surpriză, primit de doamna învățătoare, este IUBIRE, ceea ce înseamnă că anul ce se apropie cu pași repezi va aduce iubire, multă iubire, de la copii, cunoscuți și chiar necunoscuți, în tot ceasul și la tot locul.Ideea cuvintelor din cutie aparține echipei Ordinea Zilei, deoarece avem credința că numai cuvintele frumoase ne pot aduce armonia și pacea pe care fiecare dintre noi o dorim, acum și întotdeauna.

Prin intermediul ”Ordinea Zilei”, părinții transmit mulțumiri conducerii Școlii Prometeu, doamnei Larisa Silvestru și domnului Aurelian Silvestru, pentru că ne-au deschis larg porțile, pentru metodele inedite de învățământ, pe care le încurajează, și nu în ultimul rând pentru faptul că aici, copiii noștri se simt … acasă.

 Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
 Foto: Stelly Rusnac
spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.