vineri, martie 31, 2023
17.1 C
București
spot_img

Crăciunul, pe stil vechi, în Republica Moldova

La 7 ianuarie, în Republica Moldova se sărbătorește Crăciunul pe stil vechi. familiile se așează la mese, cu mic, cu mare. În sate este o adevărată sărbătoare. Foarte mulți oameni, în Republica Moldova, sărbătoresc Crăciunul și pe stil nou, dar și pe stil vechi, pe principiul mai multe sărbători nu strică niciodată! Mesele sunt îmbelșugate, pline de bunătăți tradiționale moldovenești.

Astăzi este Crăciunul pe stil vechi, prilej cu care transmit gânduri bune, însoțite de urări de sănătate și de bucurie, tuturor celor care serbează în această zi Nașterea Domnului!
Vom sta la masa de sărbătoare împreună cu familia și prietenii – și pentru că suntem în vremuri de pandemie, vă rog să fiți precauți și să vă îngrijiți și de sănătate. Vom vorbi cu oamenii dragi aflați departe, cărora le ducem dorul, și ne vom aminti de cei plecați dintre noi. Ne vom bucura că ni s-a dat încă un an în care să facem mai bune lumea și locul în care trăim. Dintotdeauna, Crăciunul este sărbătoarea care ne poate aduce mai aproape unii de alții și ne poate face mai uniți. Trebuie doar să ne deschidem inimile. Crăciun fericit!”, a scris Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, pe pagina sa oficială de Facebook.
Foto: Facebook/Maia Sandu

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole