Ateneul din Iași face demersuri pentru a deveni Ateneu Naţional

Date:

Share post:

Andrei Apreotesei, directorul Ateneului din Iaşi, a anunțat că a depus formularele necesare pentru a obţine titulatura de Ateneul Naţional.

Andrei Apreotesei a precizat că, în prezent, instituţia pe care o conduce îndeplineşte toate criteriile pentru obţinerea unei astfel de titulaturi.

Sunt foarte multe fonduri nerambursabile care pot fi accesate de la diverse instituţii ale statului dar trebuie să ai această denumire ‘naţional’. Discutând cu reprezentanţii Ministerului Culturii şi primarul Iaşiului, am ajuns la concluzia că îndeplinim toate criteriile necesare pentru acest lucru. Nu cred că este cineva în ţară care nu a auzit de Ateneul din Iaşi. Vom depune aceste acte şi dacă ordonatorul de credit, Consiliul Local, va fi acord, sperăm ca după şedinţa din luna septembrie să avem o nouă denumire, un nou statut. Cred că e un cadou binemeritat pentru cei 100 de ani de activitate ai Ateneului din Iaşi“, a afirmat Apreotesei.

În prezent, Ateneul din Iaşi se află sub patronajul Casei Regale. Ateneul a fost înfiinţat în urmă cu 100 de ani, în cartierul Tătăraşi.

Autor: Sofia Filip
Foto: Ateneul din Iaşi

 

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.