Ateneul din Iași face demersuri pentru a deveni Ateneu Naţional

Date:

Share post:

Andrei Apreotesei, directorul Ateneului din Iaşi, a anunțat că a depus formularele necesare pentru a obţine titulatura de Ateneul Naţional.

Andrei Apreotesei a precizat că, în prezent, instituţia pe care o conduce îndeplineşte toate criteriile pentru obţinerea unei astfel de titulaturi.

Sunt foarte multe fonduri nerambursabile care pot fi accesate de la diverse instituţii ale statului dar trebuie să ai această denumire ‘naţional’. Discutând cu reprezentanţii Ministerului Culturii şi primarul Iaşiului, am ajuns la concluzia că îndeplinim toate criteriile necesare pentru acest lucru. Nu cred că este cineva în ţară care nu a auzit de Ateneul din Iaşi. Vom depune aceste acte şi dacă ordonatorul de credit, Consiliul Local, va fi acord, sperăm ca după şedinţa din luna septembrie să avem o nouă denumire, un nou statut. Cred că e un cadou binemeritat pentru cei 100 de ani de activitate ai Ateneului din Iaşi“, a afirmat Apreotesei.

În prezent, Ateneul din Iaşi se află sub patronajul Casei Regale. Ateneul a fost înfiinţat în urmă cu 100 de ani, în cartierul Tătăraşi.

Autor: Sofia Filip
Foto: Ateneul din Iaşi

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.