duminică, octombrie 1, 2023
27.4 C
București
spot_img

Restricții de circulație în zona Podu Roş din Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că o serie de restricţii de circulaţie vor fi impuse în una din cele mai circulate şi aglomerate zone ale Iaşiului, zona Podu Roş, din cauza lucrărilor de modernizare a sistemului de termoficare.

Primarul Mihai Chirica a anunţat că proiectul finanţat cu fonduri nerambursabile de modernizare a reţelei de termoficare primare din Municipiul Iaşi parcurge o nouă etapă, care va genera şi modificări în traficul rutier din zona Podu Roş.

În prezent se derulează proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iaşi, în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile poluante în atmosferă şi pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură urbană”. Investiţia este confinanţată în proporţie de 85 la sută din fonduri europene, 13 la sută din fonduri de la bugetul de stat şi 2 la sută din fonduri de la bugetul local al Municipiului Iaşi. Aşadar, în zona Podu Roş au fost demarate lucrările specifice acestui proiect pe tronsonul aferent Magistralei I, cuprins între Căminul Termic C III, spre Punctul Termic 5 Socola şi bulevardul Ţuţora, şi Căminul C VII, fiind instalate conducte. Potrivit estimărilor constructorilor, termenul de finalizare a lucrărilor de demontare a conductelor existente, de montare a conductelor noi în sistem preizolat şi de refacere a stării iniţiale a terenului este 30 septembrie 2018“, a declarat primarul Chirica.

Autor: Sofia Filip
Foto: Primăria Municipiului Iași

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole