miercuri, februarie 8, 2023
-3.2 C
București
spot_img

Au fost luate cu asalt de oamenii legii vămile din România și Republica Moldova

În dimineața de marți, 17 ianuarie 2023, mascați sau mai puțin mascați, mai mulți oameni ai legii au luat cu aslat vămile din România și Republica Moldova, unde s-au derulat deja mai multe percheziții. Din primele informații se pare că este vorba depre un megadosar. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Percheziții în vămile din România și Republica Moldova. Este vorba despre un mega-dosar

În dosar sunt vizați angajați din vămi și din punctele de trecere a frontierei suspectați că ar fi luat șpagă între 20 și 250 de euro pentru a facilita trecerea ilegală a unor cetățeni moldoveni care voiau să ajungă în Germania, potrivit surselor G4Media. Sunt vizate peste 20 de persoane, agenți de poliție și vameși.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Percheziții similare au loc marți dimineață și în vămile din Republica Moldova. Serviciul anticorupție al poliției din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins la mai multe posturi vamale de la granița cu România.

Primele informații de la fața locului transmise de posturi de televiziune atestă că mai multe documente au fost luate la examinare iar un vameș a fost reținut, informație care nu se confirmă deocamdată.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole