marți, decembrie 6, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTIUNEAzi, controale în transportul public de persoane

Azi, controale în transportul public de persoane

În data de 10 octombrie a.c., între orele 06.00 – 10.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au acționat pe drumurile publice din județ, pentru verificarea modului în care se efectuează transportul public de persoane.

Acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării populației prin accidente în care sunt implicate, autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv a autovehiculelor special destinate transportului de elevi) cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri.

Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 58.000 lei .

Din aceste 71 sancțiuni, 40 au fost sancţiuni contravenţionale aplicate la transportul de persoane, 5 sancțiuni aplicate la transport elevi și 29 sancțiuni aplicate altor categorii de vehicule.

Au fost reținute 12 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Exemplu: Un echipaj de poliţie rutieră a depistat în trafic, pe str Atelierelor din. Municipiul Moinești, un autovehicul destinat transportului de persoane, condus de un bărbat de 42 de ani, aflat în cursă specială pe o rută județeană.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauza dată a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 2900 lei și a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, se arată într-un comunicat semnat de comisar de poliţie Irina Oana Năforniţă, trimis la redacția Info Anunț.

Foto: Inspectoratul de Poliție Bacău

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE