Barometrul Global UFI

Date:

Share post:

Barometrul Global UFI arată că în viitorul apropiat industria de expoziții se pregătește de ascensiune

În pofida recesiunii și prezenței unor factori care inhibă comerțul internațional, industria de expoziții se pregătește pentru o nouă creștere în 2017. Conform rezultatelor celei de-a18-a ediții a Barometrului Global, în anul 2017 cele mai multe companii se așteaptă la o creștere a vânzărilor și la un nivel relativ stabil de profit pentru următorii doi ani.

În ianuarie 2017 au fost anunțate rezultatele ultimului Barometru. Acesta include datele prtezentate de 240 de companii din 54 de țări. În studiu s-a făcut analiza celor zece piețe majore: Brazilia, China, Germania, Italia, Mexic, Rusia, Africa de Sud, Thailanda, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. În plus, au fost analizate patru zone regionale agregate.

Statele Unite ale Americii, Mexic, China și Marea Britanie  prezintă indici peste medie. Brazilia și Rusia prezintă și ele tendințe pozitive în cifra de afaceri, dar numai pentru anul 2017. În Germania și Italia există tendința de micșorare a profiturilor în 2017 în comparație cu anul 2016.

Întrebarea-cheie a sondajului se referă la cei mai importanți factori, care afectează societatea de azi. Ca și în anii precedenți, „starea economiei naționale / regionale“ și „incertitudinea economică globală“ rămân relevantă, deși într-o măsură mai mică decât acum șase luni. În același timp, a crescut semnificativ rolul factorului „competiția în industrie.“ „Impactul digitalizării“ – un factor important pentru Germania (21%) și majoritatea țărilor din America Centrală și de Sud (20%).

Conform sondajului, marea majoritate a companiilor din toate regiunile intenționează să dezvolte noi domenii de activitate, așa ca târgurile și expozițiile tradiționale, precum și proiecte noi, inclusiv într-un format virtual. În medie, patru din zece companii intenționează să dezvolte activități în alte țări. Această cifră este deosebit de mare pentru companiile din Marea Britanie (70%), SUA (67%) și Orientul Mijlociu (57%).

Kai Hattendorf, Directorul administrativ al UFI, a declarat: „Unii economiști prezic că în 2017 industria expozițională va depăși în termeni de creștere economia mondială. Barometrul Global UFI confirmă că, într-adevăr există motive de optimism. În același timp, evenimentele politice de pe piețele-cheie sunt îngrijorătoare pentru companii, mule dintre care se așteaptă  la un impact negativ asupra expozițiilor. Aceste studii încă o dată ne conving că, organizatorii de expoziții, platformele și furnizorii de servicii trebuie să rămână flexibili și gata de schimbare”.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.