Beneficii crescute pentru persoanele cu dizabilități severe

Date:

Share post:

De la 1 septembrie curent, persoanele cu dizabilități severe din copilărie și cele cu dizabilități severe nevăzătoare, care beneficiază de serviciul de îngrijire socială la domiciliu, vor primi din partea statului și alocația pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere, în valoare de 820 de lei lunar. Guvernul de la Chișinău a aprobat avizul la proiectul de lege elaborat în acest sens.

Măsura are scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități severe, prin asigurarea atât a dreptului la serviciul de îngrijire socială la domiciliu de care aceștia beneficiază în prezent, cât și a alocației sus-menționate.

Alocaţia pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere va reprezenta o sursă adițională de venit pentru beneficiari, oferindu-le posibilitatea să-și acopere cheltuielile curente și să suplinească activităţile de îngrijire.

Cheltuielile pentru acordarea alocațiilor celor 268 de beneficiari actuali constituie circa 879 mii de lei și vor fi acoperite din contul și în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, prevăzută pe anul 2018.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.