Beneficii crescute pentru persoanele cu dizabilități severe

Date:

Share post:

De la 1 septembrie curent, persoanele cu dizabilități severe din copilărie și cele cu dizabilități severe nevăzătoare, care beneficiază de serviciul de îngrijire socială la domiciliu, vor primi din partea statului și alocația pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere, în valoare de 820 de lei lunar. Guvernul de la Chișinău a aprobat avizul la proiectul de lege elaborat în acest sens.

Măsura are scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități severe, prin asigurarea atât a dreptului la serviciul de îngrijire socială la domiciliu de care aceștia beneficiază în prezent, cât și a alocației sus-menționate.

Alocaţia pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere va reprezenta o sursă adițională de venit pentru beneficiari, oferindu-le posibilitatea să-și acopere cheltuielile curente și să suplinească activităţile de îngrijire.

Cheltuielile pentru acordarea alocațiilor celor 268 de beneficiari actuali constituie circa 879 mii de lei și vor fi acoperite din contul și în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, prevăzută pe anul 2018.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.